Zorgboerderij de Buytenhof met kinderen (Rhoon)

0

Op tien minuten afstand van Rotterdam, verstopt tussen de appel/peren bomen en het platteland ligt zorgboerderij de Buytenhof. Jolanda was er en deelt haar ervaringen met zorgboerderij de Buytenhof met kinderen.

Het is een groot terrein waar voor jong en oud wat te beleven valt. Zo spreek ik er geregeld met een vriendin af om lekker in de theeschenkerij bij te kletsen. Is het mooi weer, dan ga ik een rondje fietsen met Lucas (bijna 2) en stoppen we voor een drankje op het terras. Hier kan Lucas heerlijk spelen in de speelweide.

Zorgboerderij de Buytenhof met kinderen

Zorgboerderij de Buytenhof met kinderen

Boerderijwinkel

In het hart van de Buytenhof vind je de boerderijwinkel. Een leuke, gezellige winkel met enthousiaste medewerkers. In de winkel kan je de producten kopen die ze op het land verbouwen. Verser dan dit kan je het niet krijgen. Daarnaast worden er ook producten verkocht van andere boerderijen in de omgeving.

Naast levensmiddelen verkopen ze er ook zelfgemaakte werkjes van de mensen met een verstandelijke beperking of psychosociale problemen die op de dagbesteding werken van de zorgboerderij.

Zorgboerderij de Buytenhof met kinderen

Theeschenkerij ‘De Smaak van Buyten’

Achter de winkel in de boerderij vind je theeschenkerij ‘De Smaak van Buyten’. Hier kan je gezellig iets drinken en genieten van de zelfgemaakte taarten. Elke dag staat er weer een andere taart op het menu.

Naast de zelfgemaakte taarten kan je er ook lunchen en ook een high tea is mogelijk, in de gerechten worden weer de lokale producten gebruikt waardoor de kaart seizoensgebonden is.

De theeschenkerij is een werkplek van de dagbesteding en vrijwilligers. Ze werken in de keuken of in de bediening.

Zorgboerderij de Buytenhof met kinderen

Speelweide

Ideaal aan een bezoek aan Zorgboerderij de Buytenhof met kinderen is het speelgedeelte. Aan het terras zit een grote speelweide waar de kinderen kunnen spelen. Er is een grote zandbak en stepjes, tractors en skelters liggen er voor het pakken.

De speelweide heeft maar één in- en uitgang. Hierdoor kan je je kinderen goed in de gaten houden. Ideaal om zo zelf te genieten van je hapje en drankje.

Zo ga ik er geregeld heen met Lucas. Hij heeft inmiddels de leeftijd dat hij er zelf kan spelen en wil dan ook niet meer weg wanneer mijn drankje op is.

Let op: binnen is er geen speelgelegenheid.

Zorgboerderij de Buytenhof met kinderen
Boomgaard

Dieren

Op de boerderij zijn een aantal dieren zoals koeien, schapen en varkens. In de zomer staan ze in de weide waardoor alleen de varkens te bezoeken zijn.

Activiteiten

Bloemen plukken
Voor € 4,00 kan je zelf een boeket samenstellen en plukken. Kinderen mogen voor € 2.50 hun boeket plukken onder begeleiding. De bloemenpluktuin is alleen open in de zomerperiode.

Zelfpluk aardbeien
Wanneer de aardbeien rijp zijn in het grote aardbeienveld worden er plukdagen georganiseerd. Meestal is dit in de maand Juni.

Zelfpluk Appels
De boomgaard staat al vol met appels, uiteraard worden deze appels gebruikt in appeltaart en appelsap. Er zijn meestal van eind augustus tot half oktober appelpluk dagen.

Aardappeldag
Gelukkig hoef je niet zelf de aardappelen uit de grond te trekken maar je mag ze wel oprapen, vaak word deze dag gecombineerd met zelf friet maken.

Regelmatig worden er ook workshops georganiseerd voor kinderen. Zo was er afgelopen jaar een pizza workshop.

Lees meer tips voor Rotterdam met kinderen
En bijzonder kamperen op de boerderij kan via Farmcamps, lees onze ervaringen!
Of bekijk wat je verder doet in de omgeving van Rotterdam!

Zorgboerderij de Buytenhof met kinderen
De boerderijwinkel
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.