Zeist met kinderen | Leukste kinderactiviteiten

0

Wat is er te doen in Zeist met kinderen? Wij waren in het mooie Zeist en delen onze tips voor een bezoek.

We gingen een dagje naar Zeist met kinderen, op de Utrechtse Heuvelrug, en zochten uit wat je er allemaal kan doen. Dit zijn tips voor Zeist en omgeving.

Zeist met kinderen

Boswerf

Wij bezochten het Bezoekerscentrum De Boswerf. Een heerlijke plek in het Zeisterbos. Met onder andere een waterspeeltuin, natuurspeelbos en speeltoestellen. Ook is er een klein restaurantje bij. Ontzettend leuk om hierheen te gaan, mijn kleuter wilde niet meer weg!

Boswerf

Zeisterbos

Als je naar Zeist met kinderen gaat is het tof om een bezoek te brengen aan het mooie Zeisterbos, dit bos is erg oud.

Vanaf het restaurant ’t Jagershuys start de Dierenroute, een wandeling van 2 of 2,5 kilometer. Bij het restaurant haal je de route op. Wij wandelden dit en het is een leuk stuk wandelen door het Zeisterbos. Onderweg kom je langs het hertenkamp, de Boswerf, je ziet hertensbeelden en manenschapen.

Bekijk ook andere kindvriendelijke routes in deze omgeving.

Boswerf
Boswerf

Hertenkamp

Kindjes vinden het vaak leuk om dieren te zien. Wandel je door het Zeisterbos, dan kom je langs het Hertenkamp. Mijn kind vond dit een van de leukste dingen van de dag in Zeist met kinderen.

Hertenkamp Zeist

Restaurant ’t Jagershuys

Bij Restaurant ’t Jagershuys wandel je zo het Zeisterbos in. Maar sla het restaurant niet over: je zit heerlijk op het terras. Voor de kinderen is er een grote speeltuin bij en ze zijn waarschijnlijk heel blij met de pannenkoeken.

Blik en Burgers

Nog zo’n fijne plek voor een kop koffie of lunch terwijl de kinderen spelen is Blik en Burgers. Dit is een combinatie van een grote speeltuin en een horecapaviljoen. Heerlijk relaxed met je voeten in het zand. Het hele jaar door zijn er activiteiten voor kinderen.

restaurant 't Jagershuys
’t Jagershuys

Kinderboerderij De Brink

Kinderboerderij De Brink is een leuk uitje in Zeist met kinderen. Het is tevens een zorgboerderij. Er worden veel activiteiten georganiseerd, waaronder een peuterochtend. Bekijk de activiteiten.

Slot Zeist

Er worden geregeld kindervoorstellingen georganiseerd bij Slot Zeist, in het Slottuintheater. Bekijk de actuele voorstellingen hier.

Bij Slot Zeist is er een Beeldenroute: tussen de tuinen van het Slot en het centrum van Zeist zijn er 36 sculpturen neergezet. De folder met de route haal je onder andere bij Slot Zeist.

Schaapskooi Heidestein

Vanaf de Schaapskooi Heidestein starten diverse kindvriendelijke wandelroutes. Op zondagen om 15.30 mogen kinderen helpen bij het voeren van schapen. Leuk als je in Zeist met kinderen bent op een zondag!

Hotel Theater Figi

Hotel Theater Figi is een theater, schouwburg, bioscoop en hotel in een. Het zou de leukste plek uit Zeist zijn om naar de film te gaan!

Zeist met kinderen

Sonnenborgh

Net even wat verder, in Utrecht, maar wel erg leuk is Sonnenborgh. Sonnenborgh is een sterrenwacht. Tijdens de kinderkijkavonden mag je kijken door de Merz-telescoop uit 1863. Er zijn ook andere telescopen.

Zeist met kinderen

Waterliniemuseum Fort bij Vechten

Het Waterliniemuseum vind je op het Fort bij Vechten. Dit is één van de grootste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Op deze unieke plek komen cultuur en natuur samen. En voor kids is er een hele leuke ervaring: een parachutesprong met een VR-bril.

Binnenspeeltuin Jungle Gemz

Jungle Gemzvis een leuke indoorspeeltuin in Zeist voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Er is een babydeel, een peutergedeelte met legoblokken, trampoline en ballenbad en daarnaast is er een stuk voor oudere kinderen!

Vakantiepark de Krakeling

Dit leuke vakantiepark in Zeist heeft verschillende speeltuinen en speelvelden. Tijdens feestweekenden en de vakanties wordt er ook een kidsprogramma aangeboden. Verblijven kan in een van de lodges, sommige hebben een hot tub of een sauna.

Voor de kinderen:

  • Kinderclub begeleid alleen in de vakanties
  • Recreatieprogramma (tijdens vakanties)
  • Speelbos
  • Speeltuin

Zeist met kinderen | Tot slot

Kortom, in en rondom Zeist is er veel te doen voor kinderen. Ik had hier een hele leuke dag en kom er graag nog eens terug om te wandelen in de natuur.

Heb jij tips voor Zeist met kinderen? Deel ze met ons, dan zetten we de tips erbij in het overzicht!

Lees ook onze tips voor:

Zeist met kinderen
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.