Woerden met kinderen | 7 kinderactiviteiten

0

Wat is er te doen in Woerden met kinderen? Wij zochten het uit en delen een aantal leuke tips voor een uitstapje met het gezin.

Woerden is een stad in het westen van de provincie Utrecht. Deze stad, een vestingsstad, is de hoofdstad van het Groene hart.

Doen in Woerden met kinderen

Ontdek Woerden met kinderen via een speurtocht

Woerden is een vestingstad en dat is het toch wel leuk om iets van de historie te zien. Kinderen warm krijgen voor een stadswandeling kan wat lastig zijn, maar met een speurtocht is dat dan toch net wat anders. Via de VVV Woerden kan je een speurtocht halen, er zijn twee speurtochten, die je via een tablet speelt. De speurtochten zijn ontwikkeld voor kinderen in groep 6, 7 of 8 zitten. Heb je alle antwoorden goed? Dan kan je een ijsje halen!

Een andere speurtocht is de interactieve speurtocht ‘Legend of Lucius’, die kan je hier downloaden. Vanwege corona zijn alleen niet alle locaties geopend.

Nog meer wandelen? Het Waterlinieommetje Woerden is 4,5 kilometer, je verkent het centrum. En het Ommetje Woerden West is met 4,8 kilometer iets langer. Ook is er het Klompenpad, vanaf het station Woerden. Dit is wandelen door de polder, over boerenland en langs kleiputten, een route van 8 kilometer.

Landgoed Bredius

Bij Landgoed Bredius is er een natuurspeelweide, aan het Brediuspad. Het is een fijne plek om heen te gaan als je in Woerden met kinderen bent. Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen hier spelen met zand, water en takken, klimmen en hutten te bouwen. Kinderen onder de 6 jaar mogen hier alleen komen met een begeleider. Daarnaast is er een dierenweide op het landgoed, met geiten, konijnen, schapen en een varken. Ook is er een Arboretum.

Lenteboerderij de boerinn
Lenteboerderij de boerinn

Pretfabriek

Hebben de kinderen zin om te spelen? Dan ga je naar de Pretfabriek toe. Dit is een indoor speelparadijs waar de kids kunnen klimmen, klauteren, springen, glijden, knutselen en er is Golf in the dark.

BatensteinBuiten

BatensteinBuiten is de grootste spetter-, sport- en speelplaats in de regio Woerden. Het mooiste? Deze plek is gratis toegankelijk. Er is een waterspeeltuin met verwarmd water , een 12 holes midgetgolfbaan, een klim- en klauterplaats, een zandspeelplaats, een airtrampoline, een trampoline, schommels, een tokkel/kabelbaan, een tafeltennis tafel en een levensgroot schaakspel. Daarnaast is er een sportveld.

Daarnaast is er ook het Batensteinbad, een overdekt zwembad.

Strand Cattenbroek

Op mooie dagen kan je in Woerden met kinderen zwemmen bij de recreatieplas. Het zwemseizoen loopt van 1 mei tot 1 oktober. In de zwemzone is het redelijk ondiep, daarna wordt de plas heel diep. Je kan er ook zeilen en surfen.

Stadsmuseum Woerden

In het Stadsmuseum Woerden is een vaste collectie te zien en er zijn tentoonstellingen. Voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar ligt er een leuke gratis speurtocht klaar. Ze speuren dan tussen Romeinse vondsten of ze gaan op zoek in de wisselexposities. Het zijn vrolijk vormgegeven speurtochten die de kinderen helpen om anders naar kunst te kijken.

Cheese Experience 

De Cheese Experience is het enige nog in werking zijnde Kaaspakhuis in Nederland. Als je hier met kinderen naartoe gaat dan melk je de koe, laat je je wegen op de speciale kaasweegschaal , doe je de kaasquiz, en speel je boter, kaas en eieren en je test of je een echte kaaskenner bent.

Petrustoren

De Petrustoren, deze staat ook wel bekend als de mini Domtoren van Woerden, kan je beklimmen. Het zijn 142 treden naar boven, de toren in.

Nog meer tips over Woerden en omgeving lees je op www.beleefwoerden.com.

Woerden met kinderen
Petrustoren

Overnachten in Woerden met kinderen

Blijf je langer in Woerden of omgeving? Dan zijn dit kindvriendelijke accommodaties:

Best Western City Hotel Woerden ligt op een paar minuten lopen van het treinstation en op 500 meter van het kasteel van Woerden

Landal de Reeuwijkse Plassen ligt iets van Woerden vandaan. Maar het park is wel echt de moeite waard. Je overnacht in een van de duurzaam gebouwde waterwoningen, vaak met eigen aanlegsteiger. Op het park is er een natuurspeeleiland. En je bezoekt Woerden met kinderen gemakkelijk! En daarnaast kan je ook naar het vlakbij gelegen Gouda gaan.

Verder lezen na deze tips voor Woerden met kinderen? Lees wat je doet in Utrecht met kids of ga wandelen op de Utrechtse Heuvelrug.

Kids speurtocht VVV Woerden
Kids speurtocht VVV Woerden
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.