Vliegvakantie met peuter: zo lukt dat + bestemmingen

0

Je wilt op een vliegvakantie met peuter en je hebt twee vragen: hoe doe je dat en waar ga je heen? Wij zijn al op meerdere verre reizen geweest met peuters en daarom deel ik mijn tips.

Meer bestemmingen zien? Lees ook de tips voor een vakantie met ’t vliegtuig met kleuter.

Vliegvakantie met peuter: de vlucht

Veel ouders zien op tegen het vliegen met kinderen. Volg de link en je leest mijn tips voor het vliegen met kinderen. De belangrijkste zijn dat de vliegreis weer voorbij gaat. Het is relaxter dan lang in de auto zitten en neem een tablet mee!

Ga ruim op tijd naar het vliegveld. Zorg ervoor dat je een aparte tas hebt waarin je de verzorgingsspullen doet (ook reservekleding) en doe makkelijke kleding aan.

Daarnaast vul je een andere tas met speelgoed voor je kind. Bijvoorbeeld wat kleine auto’s, kleurtjes en natuurlijk die tablet. Als je een verre vlucht maakt is er vaak een tv voor iedere stoel. Het programma is alleen wat beperkt en de spelletjes zijn nooit zo interessant voor peuters.

Wij gaan graag als laatste aan boord. De kinderen kunnen rennen totdat we echt het vliegtuig in moeten. Ga je als eerste aan boord, dan moeten ze onnodig lang stilzitten.

Lastiger vinden wij het moment na de landing tot en met de aankomst in het hotel. De kinderen zijn moe, opgewonden en jij bent zelf waarschijnlijk opgelucht dat de vlucht voorbij is en toe aan wat rust. Ik deel mijn tips voor na het vliegen met kinderen.

Vliegvakantie met peuter: bestemmingen

Blijf je binnen Europa, dan is het voordeel dat je niet al te ver hoeft te vliegen. Het nadeel is dat deze bestemmingen niet het hele jaar door zon zeker zijn.

Mijn voorkeuren binnen Europa: Mallorca, de Canarische eilanden, Italië en Griekenland. Wil je voor een wat minder bekende bestemming gaan, denk dan aan Slovenië of Malta. Ik deelde, samen met andere bloggers, tips voor leuke bestemmingen voor een Europese vakantie met de familie.

Buiten Europa zijn er ook zoveel leuke bestemmingen. Als wij op een verre reis gaan, dan willen we niet vaker dan één keer overstappen. En het liefst vliegen we direct. Daarnaast vermijden we landen met het risico op malaria en we gaan niet naar landen waar het onveilig is.

Grote liefde van mij is Curacao. Ook leuk in het Caribisch gebied zijn Aruba, Sint-Maarten en Bonaire.

In Azië kan je denken aan Thailand, waar wij onlangs een heerlijke vakantie hadden. Of ga naar Sri Lanka als je wat meer avontuur zoekt, het bekende Bali of Maleisië. Voordeel van Maleisië is dat het een hele schone bestemming is met een goede wegennetwerk, jungle, cultuur en prachtige stranden!

Wil je echt ver, dan is Australië, Nieuw-Zeeland of zelfs het eiland Fiji geschikt.

In Afrika houd ik van Zuid-Afrika en ook van Kaapverdië en Mauritius. Natuurlijk mag Amerika niet ontbreken: een zonnige vakantie in Florida of een rondreis door Californië met camper.

Vliegvakantie met peuter: zo houd je het leuk

Een leuke vliegvakantie met peuter begint met een kindvriendelijke bestemming. Zorg daarnaast ook voor een kindvriendelijke accommodatie: dat scheelt je zoveel energie.

Als je kind lekker kan spelen of zelfs vermaakt wordt, kom je ook aan je rust toe. Wij hadden eens een huis geboekt waar geen speelgoed was voor kinderen en ook geen speeltuintje. Hierdoor moesten we continue op pad.

Mijn ideaal is een plek met een strand, speeltuin en restaurants of strandtent. En dan ook nog eens weinig toeristisch. Maar ook in een kindvriendelijk hostel kom je erg ver: zolang er maar speelgoed is en een ruimte buiten de accommodatie waar je kind lekker kan rennen.

Zorg daarnaast voor voldoende eten: peuters hebben vaak honger. Ik ga vaak in de ochtend langs een supermarkt of markt en sla dan crackers en fruit in. Ook heb ik altijd water bij me.

Waar wil jij heen op een vliegvakantie met peuter?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.