Vliegen met dreumes of kruipende baby | 15x Tips!

0

Veel ouders zien op tegen het vliegen met kinderen en dan vooral het vliegen met een dreumes of een baby die kan kruipen. Wij hebben met de kinderen, ook toen ze in de kruipende baby fase en dreumes tijd zaten, regelmatig gevlogen. Ik deel onze tips voor succesvol vliegen met een baby of dreumes.

Gemakkelijk naar of van het vliegveld? Via Taxi2airport boek je een transfer, geef tijdens de boeking aan dat je een kinderzitje nodig hebt. De rit kan je tot 24 uur voor vertrek gratis annuleren.

Inhoudsopgave

Mijn tips voor het vliegen met een dreumes

Blijf rustig

Het allerbelangrijkste is dat je rustig blijft. Ga uit van een vlucht met een kind dat gilt, alleen maar wil staan en je geen rust gunt. Dan valt het waarschijnlijk best mee.

Wissel elkaar af

Als je kind inderdaad alleen maar wil bewegen en geen seconde aandacht heeft voor een schermpje (zie punt 3), wissel elkaar dan af als je met twee volwassenen bent. Dan kan je even iets anders doen en je schiet er weinig mee op als je allebei continue met je dreumes bezig bent.

Schermpje

Dat schermpje is toch wel heel erg makkelijk. Zet al je principes aan de kant, download filmpjes en spelletjes en laat je dreumes zijn gang gaan.

Beweging

Toen we met onze dochter terugvlogen uit Florida had ze ontdekt dat ze kon staan en kruipen. Het liefst stond ze op mijn schoot en hield ze de stoel voor haar vast. Heel erg irritant voor degene die voor je zit. Wij mochten toen bij de nooduitgang zitten met haar, dus op de grond bij een deur, waardoor ze wat ruimte had om te staan. Niet bij iedere vlucht is dit toegestaan helaas.

Wat ook helpt tijdens het vliegen met een dreumes is als je de voorste stoelen hebt, dan heb je wat meer beenruimte en er zit niemand voor je. Kruipt je kind al snel of wandelt het al? Heen en weer lopen in het gangpad kan helpen om wat energie kwijt te raken.

Ga als laatste het vliegtuig in

Blijf zo lang mogelijk uit het vliegtuig! Laat je kind spelen in de wachtruimte of zoek, als je genoeg tijd hebt, een speeltuintje op het vliegveld op. Zorg ervoor dat je kind zoveel energie kan verbruiken als maar mogelijk is. De vlucht duurt nog lang genoeg dus ga niet onnodig lang in het vliegtuig zitten wachten. Toen we naar Curacao vlogen had ik een stoffen bal gekocht bij Ikea, zodat de kinderen konden voetballen.

Veel laten drinken

Je verliest veel vocht tijdens een lange vlucht. Laat je kind veel drinken zodat hij zich goed blijft voelen. Voor kinderen tot een jaar of drie gelden aangepaste regels over het meenemen van vloeistoffen aan boord. Informeer vooraf bij de maatschappij waarmee je vliegt.

Handbagage handig inpakken

Tijdens onze eerste keer vliegen met een dreumes had ik helemaal niet nagedacht over het inpakken van de handbagage. Alles was mee hoor, maar in alle tassen zat wat. Het is makkelijker als je alle spullen die je nodig hebt voor het verschonen in één tas hebt en in een andere tas alle spullen die je nodig hebt terwijl je op je stoel zit.

Neusspray

Neem een zoutoplossing mee! En als je kind verkouden is in de dagen voordat je vliegt, of als je kind geregeld last heeft van zijn oren, haal dan bij de huisarts een speciale neusspray. Heeft je kind last van doorkomende tanden? Neem middelen mee waardoor hij wat minder last heeft.

Cadeautjes

Dreumesen zijn vaak gek op cadeautjes, vooral het uitpakken vinden ze prachtig. Pak wat speelgoed in en laat je kind het tijdens de vlucht uitpakken. Ben je zo weer een kwartier verder en je kind is even afgeleid.

Eten tijdens het vliegen met een dreumes

Toen mijn kinderen een dreumes waren, of een wat oudere baby, hadden ze de hele dag honger. Natuurlijk ook tijdens het vliegen met een dreumes. En met een koekje of een doosje rozijntjes waren ze zo een kwartier zoet. Zorg daarom voor voldoende kleine “snacks” voor je dreumes.

Makkelijke kleding 

Niets zo erg als verschonen in een vliegtuig. De verschoontafel, eigenlijk een plank, hangt boven de wc. Je staat dus gebukt en ongeveer vastgeklemd. Ik geef ze tijdens de vlucht broeken aan die heel makkelijk uit te trekken zijn. Ook zorg ik vaak voor laagjes. Als je kind het te warm of te koud heeft, kan je daar makkelijk wat aan doen.

Speelgoed meenemen tijdens het vliegen met een dreumes

Naast dat fijne schermpje is het wel zo makkelijk om een lading speelgoed mee te nemen. Bij een baby is alles dat rammelt vaak goed, een dreumes vindt het leuk om spullen in en uit een bakje te halen. Ik nam daarom een bakje (met deksel) mee en daarin zat wat speelgoed. Waar mijn jongste graag mee speelde was met kaartjes. Bijvoorbeeld van een memory spel. Hij keek naar de kaartjes en legde ze in en haalde ze daarna weer uit de doos.

Ander speelgoed voor onderweg: boekjes, kleurtjes, een magnetisch tekenblok.

Doekjes

Zowel in de tas waar de luiers in zitten als in de tas met speelgoed wil je doekjes hebben. Je hebt ze nodig tijdens het vliegen met een dreumes.

Waar zit je in het vliegtuig? 

Bij punt 4 schreef ik het al: ideaal is zo’n plek vooraan in de rij. Als je daar niet kan zitten dan vind ik een raamplaats fijn, alhoewel ik van andere ouders vaak hoor dat ze graag bij het gangpad zitten. Tijdens de vlucht naar Florida zat ik bij het raam, mijn man zat in het midden en baby zat op schoot. Ik heb een hele tijd op de grond gezeten en baby had toen mijn stoel om op te spelen. Als je bij het gangpad zit kan je makkelijker rondlopen.

Sommige ouders reserveren ook een stoel voor hun dreumes of baby tijdens een lange vlucht, zodat ze meer ruimte hebben. Wij hebben hier nooit voor gekozen, omdat ik liever wat ongemakkelijker zit dan dat ik een smak geld uitgeef.

Denk aan je doel

Die vlucht gaat voorbij en als je dan geland bent, dan ben je ergens op een fijne vakantieplek! Houd dat in gedachte tijdens je (lange) vlucht met je dreumes of kruipende baby. Het gaat voorbij.

Vliegen met een dreumes

Dit waren mijn tips voor vliegen met een dreumes. Heb jij nog tips die hier niet bij staan? Deel ze bij de comments!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.