Verre reis met kleine kinderen: 5 redenen

4

Een verre reis met kleine kinderen? Toen ik zwanger was dacht ik eerlijk gezegd dat het een jaar of achttien zou duren voordat ik weer eens buiten Europa zou zijn. Ik stelde mij in op vakantieparken en kamperen in Frankrijk. Allebei hartstikke leuk maar ik vind het ook ontzettend leuk om op avontuur te gaan. De wereld over vliegen en verre landen ontdekken.

Niet lang na de bevalling van mijn eerste kind vroegen vrienden of we met ze mee wilden naar Amerika. Amerika met baby klonk opeens erg goed. Ik was nog nooit in Amerika geweest, droomde daar wel al lang van, en kon direct ontdekken of een verre reis met baby een goed idee is. We zijn twee weken in Florida met baby geweest en het was fantastisch. Het bleek dat je juist heel goed met een klein kind kan reizen, alhoewel het wel een anders is dan reizen zonder kinderen. Later gingen we (met eerst baby, daarna dreumes, peuter en kleuter) naar Curacao, Kaapverdië en Thailand op een verre reis met kleine kinderen.

Lees ook: een overzicht van de kindvriendelijke verre bestemmingen

Inhoudsopgave

Daarom is een verre reis met kleine kinderen zo leuk

 • In een rustig tempo het land ontdekken

De tijd dat je door een land kan racen is voorbij: met kleine kinderen houd je dat tempo niet zolang vol. Het populaire Slow Travel is wat je met kinderen doet: je blijft langer op een locatie. Daarom krijg je veel meer mee van het dagelijks leven in plaats van enkel de highlights. Nu waren wij hier altijd al van (in zes weken Bali lang niet alles van het eiland zien) maar met de kinderen is het voor ons de voorwaarde om op verre reizen te gaan.

 • Makkelijk contact leggen met de bevolking

We kwamen op het vliegveld van Miami aan. Binnen een kwartier hadden we vijf keer de vraag gehoord waar we de wagen vandaan hadden en iedereen had een leuk woordje over voor onze baby. Natuurlijk, het is Amerika: alles is overdreven. Maar voor ons was het ook de eerste keer dat we zo benaderd werden op vakantie. Als je op een verre reis met kleine kinderen gaat hoef je niet bang te zijn dat je geen contacten legt! Ook tijdens onze reis in Thailand kwamen we vaak in contact met locals. Het mooiste contact voor onze kinderen was een oma bij het resort: iedere dag speelde zij met de kinderen en zij vlocht het haar van onze dochter.

 • Je komt op andere plekken

Omdat je met kinderen reist kan je sommige dingen niet doen. Wildwatervaren of lange trekkingen. Maar met kinderen ga je weer op zoek naar andere mooie plekken. Wij vonden het juist fantastisch dat we drie weken op Curacao waren, zonder kinderen waren we er waarschijnlijk een week geweest. In die drie weken hebben we zoveel gezien en kwamen we erachter dat er nog veel meer te doen is op Curacao met kinderen.

 • Het samenzijn

Tijdens een reis of vakantie met kinderen ben je de hele tijd samen en ik vind dat zo leuk! Thuis is het hollen van school, opvang naar zwemles en dan moet het huishouden ook nog gebeuren. Mijn man werkt erg veel dus het komt niet vaak voor dat we hele dagen samen zijn zonder dat iemand ergens heen moet. Op een verre reis met kleine kinderen ben je continue samen. Ga je echt lang weg, dan is het soms wel fijn om even zelf op stap te gaan. Ik stap af en toe op een surfplank, dat is echt mijn rustmoment.

 • Een ervaring om nooit te vergeten

De dagen in de villa in Florida met onze baby, en de fantastische tijd in Miami en Atlanta, dat vergeten we nooit meer. Net als onze vakantie in Kaapverdië en op Curacao. En de rondreis door Thailand. Het leuke is dat de kinderen het zich ook nog goed kunnen herinneren (in ieder geval de laatste twee reizen) waardoor we het nog vaak hebben over onze verre reizen met kleine kinderen.

Wat zijn jouw redenen om op een verre reis met kleine kinderen te gaan?

4 Comments
 1. Yvonne zegt

  Helemaal mee eens. Langzaam reizen doen we eigenlijk altijd al… maar met de kinderen erbij doen we NOG een stapje terug. Dit houdt trouwens niet in dat we weinig zien, maar wij willen naast de highlights ook graag echt de manier van leven, het land en de mensen ervaren en gaan geregeld op pad naar meer lokale bezienswaardigheden.

  1. Karlien zegt

   Klopt, dat is het precies! En de toeristische hoogtepunten: sommige wil je echt niet overslaan maar vaak kiezen we ervoor om stukken te zien die nog niet overspoeld worden door toeristen.

 2. Ilse zegt

  En wat ik zo leuk vind, de wereld door ogen van een kind. Door Cuba lopen en allemaal muizengangetjes in het kasteel zien, waar muizen leven. Had ik echt zonder kids nooit gezien. En hun enthousiasme wanneer ze iets moois zien, goud waard! Als je je aanpast aan het tempo van je kind, kan er heel veel!

 3. Anke zegt

  Super met je eens! Het contact met lokale mensen vind ik een van de leukste, gisteren hadden wij dat ook weer met een man van de kaasafdeling in een supermarkt aan het Lago Trasimeno in Italië. Hij liet Jens van de kaas proeven en vond het mooi dat hij ‘m erg lekker vond, en vroeg hoe hij heet. Dat zou hij aan ons niet gevraagd hebben denk ik ;-). Een reden voor mijzelf om te reizen met mijn kind is ook nog dat het hem zoveel leert. Hij leert dat het er elders op de wereld anders aan toegaat, maar dat dat niet slechter of beter hoeft te zijn. Dat merken we nu al!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.