Verre reis met dreumes | Onze ervaringen & tips

0

Nadat we een succesvolle verre reis met baby naar Amerika (Florida & Atlanta) achter de rug hadden, en baby 2 was geboren, werd het tijd voor een verre reis met dreumes en baby. Onze bestemming was al snel uitgezocht: dat werd Kaapverdië. Later zijn we met een dreumes en een peuter op een vakantie naar Curacao geweest. In deze blog deel ik hoe het is om op een verre reis te gaan met een dreumes en wat mijn tips daarvoor zijn. 

De reis met alleen een baby beviel erg goed! Het makkelijke aan haar leeftijd (zes maanden) was dat ze wel al wat kon, met speelgoed spelen, maar ze kroop nog net niet en dat was erg rustig. Met een dreumes op vakantie gaan is wat dat betreft toch al echt een verschil. Je dreumes kruipt of loopt misschien al, zal een speeltuintje bezoeken waarderen en heeft veel meer behoefte aan een schema.

Mijn tips voor een verre reis met dreumes

Vliegen met dreumes

Wij hebben er nooit voor gekozen om voor onze kinderen onder de twee jaar een stoel bij te kopen. De reden hiervoor is simpel: het geld dat je daarmee bespaart kan je gebruiken tijdens je reis of voor andere vakanties. Kaapverdië is een uur of zeven vliegen. Het vliegtuig was vrij klein, dus er was amper ruimte om rond te lopen.

Vlieg je naar de andere kant van de wereld, dan kan het echt wel behelpen zijn. Toen we naar Amerika vlogen, TUI met een kleine upgrade, heb ik een tijd op de grond gezeten bij de beenruimte en baby zat op mijn stoel. Ging prima en het scheelde je € 400, – voor een extra stoel.

Andere tips voor het vliegen voor een verre reis met dreumes? Ik zou niet onnodig vaak overstappen (als je rechtstreeks kan vliegen, dan kies ik met dreumes niet voor 2x overstappen om € 50, – te besparen), neem speelgoed mee en trek je kind makkelijke kleding aan. Lees ook mijn andere tips voor vliegen met een dreumes.

Verre reis met dreumes | Tips voor de bestemming

Draagzak mee

Alle ouders die op een verre reis met een jong kind zijn gegaan roepen het: neem je draagzak mee. In heel wat landen is een kinderwagen vooral heel onhandig. Of er zijn geen stoepen, of je gaat veel de natuur in: in veel situaties is een draagzak ideaal.

Kindvriendelijk overnachten

Met een baby die nog niet kruipt is het te doen: boek een heerlijke, luxe hotelkamer. Met een dreumes werden wij daar niet zo gelukkig van. Die vieze handjes zitten overal aan en je bent continue aan het hopen dat de spullen heel blijven.

Wij kozen er daarom vrij snel voor om een kindvriendelijke accommodatie op te zoeken. Zo één waar het kinderbedje al klaar staat, er eventueel traphekjes zijn en in het ideale geval is er een speeltuintje vlakbij.

In Thailand merkten we dat het het beste is als er ook een bar of restaurant is op het terrein. Heel wat avonden zaten we op ons balkonnetje, met de bar op loopafstand leek het alsof we toch onder de mensen waren. Op zo’n manier is een verre reis met dreumes ook nog eens gezellig in de avonduren.

Speelgoed

Voor ons is het onmisbaar: speelgoed mee. Wij vinden het handig om een klein rugzakje te vullen met wat speelgoed. Mijn jongste was en is echt gek op kaarten. Bijvoorbeeld een kwartetspel, daar kan hij zich uren mee vermaken. Of in een broodtrommeltje wat kleine auto’s en duplo. Met een dreumes weet ik niet of ik direct voor een tablet zou kiezen om mee te nemen. Het is alleen wel ontzettend handig voor de zwaardere momenten als lange reisdagen waarop je urenlang stil moet zitten.

Rustig tempo en wissel de activiteiten af

In de tijd dat we zonder kinderen op reis gingen konden we urenlang wandelen of juist uren in een café zitten met een boek. Tijdens een verre reis met dreumes wil je natuurlijk heel wat zien. Alleen je dreumes heeft er soms genoeg van. Wij merken dat het werkt als we een rustig tempo aanhouden, met voldoende rustmomenten.

Waar onze kinderen heel blij van worden is als we een auto huren. In de auto kunnen ze dan bijkomen. Daarnaast, vanaf dat ze 1, 5 jaar waren, wisselen we activiteiten af. In de ochtend doen we iets dat wij heel leuk vinden en wat ook te doen is met een klein kind, in de middag kiezen we een activiteit uit voor de kids. Of we blijven bij het huisje als daar genoeg te doen is voor de kinderen.

Geniet!

En vooral: geniet tijdens die verre reis met dreumes! Je gaat dit je zo lang nog herinneren, het is zo bijzonder om met een kleintje zo’n avontuur mee te maken. En als je terug bent vind ik het heel leuk om te horen hoe jullie het hebben gehad op vakantie.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.