Vakantie op Sint-Maarten met kinderen

0

Een vakantie op Sint-Maarten met kinderen staat voor mij al heel lang hoog op de lijst, zeker nadat we op Curacao met de kinderen waren. N’ketia was op vakantie op Sint-Maarten met haar man Rik en hun tweeling Gaudí en Estée van 1,5 en Dante, een baby van vier maanden.

Bekijk de vakanties naar dit eiland

Sint-Maarten

Onze vakantie op Sint-Maarten met kinderen

We zijn begin 2017 bijna een maand op vakantie op Sint Maarten geweest. Voordat de kinderen er waren zijn we er drie keer met z’n tweetjes naartoe op vakantie geweest. Ik heb heel veel familie op het eiland wonen dus we hoeven nooit in een hotel te slapen. Wij zijn gek op het eiland! Als je op vakantie wilt naar Sint-Maarten met je kinderen dan moet je als gezin wel gek zijn op het strand. Dat is daar naar mijn mening toch wel de allerleukste plek om met je gezin te zijn.

Dit is er te doen op Sint-Maarten met kinderen

Aan de Franse kant van het eiland is een prachtig strand waar je je een hele dag kunt vermaken en waar het water altijd kalm is. Vlakbij dit strand is ook een vlindertuin waar je heel leuk met het hele gezin naartoe kunt.

Aan de Nederlandse kant is een hele leuke ijssalon genaamd Carroussel. Deze salon is ook ’s avonds geopend en ziet er prachtig uit dus naar binnen gaan is al een feest. Er is binnen een grote speelruimte voor kids met springkussens en ander speelgoed. En er staat een hele mooie carroussel waarin je kinderen een ritje in kunt maken.

Op woensdagochtend is er een gratis baby/peuterochtend in de bibliotheek (aan de Nederlandse kant van het eiland). Wij zijn daar twee keer naartoe geweest met onze meisjes. Er werden liedjes gezongen, gedanst en voorgelezen. Het was ontzettend leuk om mee te maken. Dat alle liedjes en verhaaltjes in het Engels waren, maakte helemaal niks uit.

Sint-Maarten met kind 1 jaar

Tips voor jouw vakantie op Sint-Maarten met kinderen

Mijn belangrijkste tips is: huur absoluut een auto en neem zo nodig autostoeltjes mee vanuit Nederland. Die autostoeltjes mochten wij naast onze andere bagage gewoon inchecken. Het scheelt je een zoektocht daar want kinderstoeltjes zijn op het eiland niet zo doorgaans als hier.

Er zijn veel stranden die privé lijken omdat je op een gegeven moment voor een hefboom komt te staan. Trek je daar niks van aan maar meld je netjes aan en rij heerlijk door naar de mooiste en ook vaak rustigste stranden.

Bekijk de vakanties naar dit eiland
Ook leuk: strandtent Karakter, de vestiging op Curacao is een topper en ze begonnen op Sint-Maarten!
Lees ook: dit is er te doen op kindvriendelijk Sint-Maarten

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.