(TIP!) 5x Vakantie Nederland aan zee met kind

0

Vakantie Nederland aan zee met kind: welke plekken raden wij aan om heen te gaan? Wij komen graag bij de zee en dit zijn onze favoriete spots voor een vakantie met kids aan de kust!

Wil je met kinderen in Nederland aan de kust op vakantie, dan zijn er een aantal opties. Of je verblijft aan de Noordzeekust, of je verblijft aan de Waddenzee in het noorden van Friesland of Groningen, je gaat op vakantie aan het IJsselmeer of je kiest voor een verblijf op een van de waddeneilanden.

In dit artikel delen we een aantal leuke plekken die aan een van deze kusten liggen. Daarbij geven we ook tips voor kindvriendelijke accommodaties en vakantieparken op die plek. Gaan we direct beginnen met de tips.

Vakantie Nederland aan zee met kind

Julianadorp, Noord-Holland

We beginnen de tips voor een vakantie in Nederland aan de kust met Julianadorp. Dit dorp ligt in de kop van Noord-Holland, vlakbij Den Helder en de boot naar Texel. Het plaatsje staat bekend als de bloemenzee achter de duinen. En in die duinen kan je heerlijk wandelen en fietsen. Of leer surfen bij de surfschool tijdens je vakantie.

In de omgeving kan je naar Landgoed Hoenderdaell gaan, een wat kleiner dierenpark. Bezoek het Marinemuseum in Den Helder. Of ga naar het Attractiepark De Goudvis. Daarnaast is het heel leuk om een dagje met het gezin naar het waddeneiland Texel te gaan. Met de boot is dit slechts een minuut of 20 varen!

Leuk ook is dat  Julianadorp aan Zee en Julianadorp Zandloper allebei Blauwe Vlag-stranden zijn. Dit betekent dat ze veilig en schoon zijn. Daarnaast is het vrij rustig op de stranden.

Overnachten aan zee met de kinderen kan hier bij:

kust

Vlieland, Friesland

Volgende tip voor een vakantie Nederland aan zee met kind is het waddeneiland Vlieland. Vlieland staat garant voor een heerlijke strandvakantie met de kids.

De stranden op Vlieland staan bekend als een van de mooiste stranden van het land. Daarnaast is Vlieland het kleinste van de bewoonde waddeneilanden en je mag geen auto meenemen. Dit eiland wordt ook wel Vliebiza genoemd, en dat is vanwege de relaxte hippie-achtige eilandsfeer die je ook op Ibiza vindt.

Er is op Vlieland met kinderen voldoende te doen tijdens je vakantie! Huur een fiets en verken het eiland en natuurlijk ga je naar het strand en het bos. Ga mee met de Vliehors Express. Dit is een grote, gele truck waarmee je een tocht maakt over het strand en het natuurgebied de Vliehors. Of ga naar het Kabouterbos of de Jutterszolder.

Landal Vlieduyn is een heerlijk vakantiepark op Vlieland. Er zijn 36 appartementen en de gemiddelde beoordeling van het vakantiepark is een 8,6. Je verblijft op zo’n 200 meter van het strand, de duinen en het bos.

Andere blogs over de waddeneilanden die de moeite waard zijn:

Nationaal Park Lauwersmeer

Dan gaan we verder met tips voor een vakantie aan zee met kind met het Nationaal Park Lauwersmeer. Dit park ligt op de grens van Friesland en Groningen, in het noorden van Nederland vlakbij de Waddenzee.

Het ontstaan van dit natuurgebied gaat terug tot 1969: er werd een dam gebouwd omdat er de angst was voor overstromingen. Op de bodem van de voormalige Lauwerszee ontstond een nieuw landschap. Een paradijs voor vogels!

Activiteitencentrum Lauwersnest is je beginpunt als je hier op ontdekking wilt tijdens je vakantie. Er is een nestbouw-bos bij dit centrum, waar kinderen zelf een nest mogen bouwen en natuurlijk kunnen ze er spelen. Vanaf het centrum wandel je ze de natuur in. Er zijn allerlei kortere routes uitgezet, zoals een Natuurpad en een Kabouterpad.

Als je wilt zwemmen, dan kan dat aan de oevers van het Lauwersmeer. Bij restaurant het Booze Wijf is er een waterspeeltuin. In de omgeving kan je bijvoorbeeld naar het stadje Dokkum en naar de zeehondencrèche in Pieterburen.

Vakantiepark Landal Natuurdorp Suyderoogh is een goede optie voor een vakantie in dit gebied. Het is een paradijs voor waterliefhebbers, vogelspotters en wandelaars. Je verblijft midden in Nationaal Park Lauwersmeer. Op het vakantiepark is er een overdekt zwembad met peuterbad.

Landal Esonstad grenst aan Nationaal Park Lauwersmeer en biedt allerlei watersport mogelijkheden. Er is een indoor speelparadijs op dit vakantiepark.

Uitdam Noord-Holland

Uitdam, IJsselmeer

Dan gaan we verder met een vakantie in Nederland aan zee met een tip aan het IJsselmeer. Of, als we het helemaal correct willen doen, aan het Markermeer. Zoek je een vakantiebestemming in de rust, met veel water en weide om je heen? Dan zit je goed in Uitdam, in het mooie Waterland. Dit gebied ligt direct boven Amsterdam.

En dat maakt een vakantie in Uitdam met kids ook zo leuk. Je verblijft op het platteland, vlakbij het schiereiland Marken. Vanaf Marken vaar je naar Volendam. Fiets via Monnickendam terug naar Uitdam, over de dijk. En als je wilt ben je ook zo in Amsterdam!

Je verblijft bij het vrij nieuwe park Resort Poort van Amsterdam, direct aan het water. Er is een Indoor speeltuin, een overdekt zwembad en er zijn speeltuintjes op het park.

Iets verderop ligt het Marinapark Volendam. Dit park ligt aan de haven in Volendam. Gebouwd in typisch Volendamse bouwstijl met zicht op het IJsselmeer. Op dit park is er een zwembad en met de bus reis je direct naar het centrum van Amsterdam.

Een andere plek om te verblijven bij het IJsselmeer/Markermeer, is bij Medemblik. Dit ligt noordelijker in Noord-Holland, in de omgeving van Enkhuizen en Hoorn.

  • Hier overnacht je in het vakantiepark EuroParcs IJsselmeer, aan de kust. Leuk, want in de omgeving in West-Friesland is genoeg te doen voor gezinnen. Bijvoorbeeld een bezoek aan het aan het Educatief WOII Centrum. Je verblijft in een van de luxe bungalows nabij het IJsselmeer met privé steiger. Op het park is er een overdekt zwembad.
vakantie Nederland aan zee met kind

Noordwijk, Zuid-Holland

Volgende tip voor een vakantie Nederland aan zee met kind is een badplaats in Zuid-Holland. Wil je een vakantie aan de Noordzeekust, dan is Noordwijk een goede optie.

Noordwijk met kinderen bezoek je vanwege de verschillende mogelijkheden. Zo kan je naar het strand gaan, bezoek een van de strandtenten, ga naar de speeltuinen of bezoek een van de kindvriendelijke musea.

Wandel door Nationaal Park de Hollandse Duin, je kinderen vinden het Kabouterpad waarschijnlijk fantastisch of wandel over het strand.

Recreatiepark Noordwijkse Duinen ligt in de duinen van Noordwijk. Met een verwarmd buitenzwembad en een speeltuin.

Oostkapelle, Zeeland

De laatste tip in dit overzicht van vakantie Nederland aan Zee met kind is Oostkapelle. Dit ligt in het mooie Zeeland. Deze locatie is een aanrader vanwege de grote en schone stranden. De duinen, de natuurgebieden en het feit dat het een echte badplaats voor gezinnen is.

Op de stranden hier zijn er speeltoestellen. En in de omgeving zijn er verschillende natuurgebieden: De Manteling en Oranjezon. In natuurgebied De Manteling ligt het kasteel Westhove.

Terra Maris is een museum over de natuur en het landschap van Zeeland. Hier kom je het een en ander te weten over de geschiedenis van het Zeeuwse Landschap. Oostkapelle biedt de combinatie van een heerlijke vakantie aan zee en leuke kinderactiviteiten!

Verblijf bijvoorbeeld bij Vakantiepark Bos en Duin. Dit vakantiepark ligt vlak achter natuurgebieden De Manteling en Oranjezon.

Vakantie Nederland aan zee met kind | Tot Slot

Dat was het, onze lijst met inspiratie voor een gezinsvakantie in Nederland aan zee. Met ideeën voor een vakantie of weekendje weg aan het IJsselmeer, de Waddenzee, de Noordzeekust of op de Waddeneilanden.

Wil je tips lezen voor kindvriendelijke accommodaties? Wij deelden tips voor vakantieparken aan de kust. Hierin zie je de leukste vakantieparken in Nederland aan de kust en op de Waddeneilanden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.