Vakantie met peuter en baby: zo blijft het leuk

0

Je gaat op vakantie met peuter en baby en je wilt weten hoe je het leuk houdt? Wij waren op Kaapverdië met een baby en een peuter en dat ging erg goed. Later schreef een moeder haar verhaal over een vakantie naar Fiji met baby en peuter en ook zo was enthousiast. Ik deel mijn tips voor hoe je de vakantie doorkomt.

Als je op een vakantie met peuter en baby gaat is het belangrijk dat je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maakt. Dat is eigenlijk mijn belangrijkste reistip! Hieronder meer tips en leuke bestemmingen.

Mijn tips voor een vakantie met peuter en baby

Ik herinner me dat mijn ouders met ons gingen kamperen: vier kinderen waarvan drie onder 4. Geen tafels en stoelen maar zo basic mogelijk. Ging vast en zeker goed maar ik zou het zelf niet doen. Niet langer dan een weekend.

Wat ik wel doe? Een kindvriendelijke bestemming uitzoeken met een plek om kindvriendelijk te overnachten.

Op Kaapverdië waren we voor de eerste keer bij een all inclusive concept: het was een aanbieding op het moment dat we er echt even uit moesten.

Ideaal bleek het te zijn. Een ruim appartement, altijd eten bij de hand, veel zwembaden en een speeltuin. Misschien niet hoe we voorheen vakantie vierden, en inmiddels ook niet meer, maar met een peuter en een baby wil je het zo makkelijk mogelijk hebben.

Op Curacao, een jaar later, hadden we een huis met zwembad. Voor ons perfect, en ook als de kinderen hun zwemdiploma hebben, maar toen eigenlijk best onhandig. De kinderen wilden een speeltuintje en ander vermaak. Pas op het super toeristische strand Cabana beach, hadden we het gevoel dat we vakantie hadden. Er was een speeltuin, het water werd heel langzaam dieper, de restaurants waren dichtbij.

Onze favoriete overnachting is met een peuterbadje, speeltuin of aan het strand. Bij voorkeur is er ook een eenvoudig restaurant of een kindvriendelijke strandtent om de hoek.

Vakantie met peuter en baby: zo houd je het leuk

Afgezien van die kindvriendelijke bestemming en het kindvriendelijke overnachtingen heb je ook nog heel wat vakantiedagen die je moet “doorkomen”.

Wij hebben gemerkt dat het geen zin heeft om op vakantie met peuter en baby van hot naar her te rennen. Misschien houden je kinderen dat twee dagen uit, daarna zijn ze op. Vooral onze oudste is erg gevoelig voor prikkels, daarom gaan wij de ene dag met ze op pad en de andere dag doen we het rustiger aan.

Daarnaast gaan we vaak met de kinderen wandelen: draagzak en/of kinderwagen mee dus. Peuter rent soms een stukje mee en baby valt rustig in slaap.

Zorg ervoor dat je altijd eten bij je hebt. Peuters hebben vaak honger en willen dan nu wat eten.

Wij huren altijd een auto als we op vakantie zijn. Voordeel is dat je heel vrij bent, je kan gaan wanneer je wilt. Ook vallen baby en peuter in de auto nog weleens in slaap. We huren auto’s bij SunnyCars.

Vakantie met peuter en baby: bestemmingen

Eerder gaf ik aan dat wij Kaapverdië een mooie bestemming vonden voor een korte zonvakantie. Ook Curacao was echt een grote favoriet.

Amerika zou ik zo heengaan met een peuter en baby. Wij waren in Florida met een baby en het land was erg geschikt. Waar je wel mee moet uitkijken zijn de afstanden: voor je het weet zit je de hele dag in de auto.

In Europa vind ik Mallorca zo’n aanrader: de stranden zijn prachtig. Ook is er voldoende te ontdekken, je vliegt er in 2 uur heen en het is betaalbaar. Ook hebben we ervaring met Ibiza met baby en Tenerife met baby.

Ook Italië heeft veel te bieden voor jonge gezinnen, ga bijvoorbeeld naar kindvriendelijk Piemonte.

Wil je toch liever in Nederland blijven, dan kan dat natuurlijk ook gewoon. Ons land heeft genoeg mooie plekken waar je heerlijk kunt wandelen met de kinderwagen of buggy. Wij geven dan al snel de voorkeur aan een Landal of CenterParcs. Ik weet het, niet super origineel maar wel heel makkelijk met jonge kids.

Denk bijvoorbeeld aan de Waddeneilanden of de Veluwe. Daarnaast heeft BungalowSpecials bijvoorbeeld de zogeheten BabySpecials waarbij je een vakantiehuisje kunt huren inclusief een gratis ledikant en kinderstoel. Zo hoef je daar geen rekening meer mee te houden én houd je ruimte over in de auto.

Naar welke bestemming ga jij op een vakantie met peuter en baby? Hier waren wij met een kleuter op vakantie!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.