Utrecht met kinderen | De beste kinderactiviteiten

0

Mijn collega woont in Utrecht en ontdekt haar stad graag met haar kinderen, waarbij ze graag naar parken, musea en hotspots gaat. Zij deelt haar insider tips voor Utrecht met kinderen!

Utrecht is zo’n leuke stad omdat het centrum prachtig is met de mooie kanalen en oude gebouwen en er zijn ontzettend veel leuke plekjes om te ontdekken.

De leukste tips voor Utrecht met kinderen

Kindvriendelijke musea in Utrecht

Utrecht heeft zoveel leuke musea, het is eigenlijk heel erg lastig kiezen! Het museum Speelklok blijkt ontzettend geschikt te zijn voor kinderen.  

Mijn dochter vond het vooral leuk omdat ze zelf aan het orgel mocht draaien. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen bij de kassa een gratis Toonkaart. Met deze kaart kunnen ze componeren, programmeren, en spelen. Een heel muzikaal bezoek dus! Tijdens de rondleiding voor kids wordt er gezongen en je mag het Konijn uit de Kool wekken, wat mijn dochter heel tof vond.

Het Spoorwegmuseum staat vol met treinen en daarnaast zijn er ook heel wat dingen te doen en te ontdekken voor jong en oud. Een dagdeel vermaak je je hier makkelijk.

Met kleine kinderen kan je het Nijntje museum niet overslaan. Dit museum is echt ingericht op peuters en kleuters en je brengt er makkelijk een dagdeel met ze door. Spelen, klauteren, muziek luisteren en knutselen: hier kan heel veel!

Het Universiteitsmuseum is een echt doe-museum. Kinderen worden uitgenodigd om te experimenteren in het Jeugdlab. Ook zijn er leuke speurtochten. (Leuk voor de ouders is de Oude Hortus hier met een café)

agnietenstraat

Museum en sterrenwacht Sonnenborgh

Leuk voor kinderen die meer willen weten over het heelal is Sonnenborgh. Dit is een museum en een sterrenwacht. Je kan er ook een heel actief kinderfeestje vieren. Daarnaast valt er veel te ontdekken: kanonsgaten en er zijn heel veel trappen die je naar een telescoop voeren.

Dierenweide Abstede in Utrecht met kinderen

Een minder bekende dierenweide waar ik graag kom is Abstede, in het oosten van Utrecht. Er zijn onder andere schapen, geiten, kippen en cavia’s.

Domtoren Utrecht met kinderen

Domtoren beklimmen

Wij wonen in Utrecht en het blijft toch leuk: de Domtoren beklimmen. De kids vinden het klimmen op zich al heel leuk en voor hun is het uitzicht een bijkomstigheid. In het weekend zijn er speciale rondleidingen voor kinderen.

Kindvriendelijke restaurants in Utrecht

Alhoewel ik ook vaak de HEMA even induik (snel en goedkoop) zijn er heel wat toffe kindvriendelijke restaurants in Utrecht. Waar ik met mijn dochter vaak heen ga is Bij Rhijnauwen, waar we een pannenkoek eten. Doppio Espresso is een goede plek in de Nobelstraat voor goede koffie met wat lekkers. Restaurant Zussen heeft zelfs een ballenbak, waardoor je hier met jonge kinderen heel goed zit.

Schaatsen

Omdat het met mazzel maar een paar dagen per jaar lukt om op natuurijs te schaatsen, ben ik met mijn kinderen regelmatig te vinden bij schaatsbaan De Vechtsebanen.

Wat zijn jouw tips voor Utrecht met kinderen?

De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van Utrecht Marketing, Susanne Canisius, Maria van Pallaes en Jurjen Drenth. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.