Vijf redenen waarom Thailand met kinderen zo leuk is

1

Waarom Thailand met kinderen zo leuk is? Tikva deelt in deze reisblog haar tips over Thailand.

Vijf reden waarom Thailand met kinderen zo leuk is

Thailand is een heerlijke vakantiebestemming voor het hele gezin: de vriendelijke bevolking, afwisseling tussen cultuur en natuur, lekker eten en genoeg leuks te doen voor het hele gezin. Na meerdere reizen in Thailand waarvan twee met onze dochter (toen ze 1 was en toen ze 3 was) delen we onze tips!

Dierentuin Thailand-bangkok-kinderen

Dusit Zoo in Bangkok

De dierentuin in Bangkok is één van de vele dingen die je kunt doen voor kinderen in deze stad. Wij vinden de dierentuin leuk omdat hij erg schaduwrijk is. Je bent hier even uit de warmte van de stad. Er zijn veel dieren te zien en er is ook een leuke speeltuin.

Erawan-watervallen

Zwemmen in de Erawan-watervallen in de buurt van Kanchanaburi is een topactiviteit. Deze prachtige blauwe watervallen vormen diverse redelijk ondiepe meertjes waar je als ouder kunt staan. Op sommige plekken zijn de rotsen zo glad dat ze worden gebruikt als glijbaan door kinderen.

kindvriendelijk-hotel-thailand

Fijne hotels

In Thailand liggen de prijzen een stuk lager. Een mooi hotel voor maar een fractie van de prijs van wat je in Europa kwijt zou zijn. Een keer in een wolkenkrabber slapen in Bangkok of liever een boomhut in een National Park of een mooie bungalow direct aan het water? Alles is mogelijk: we delen op ons blog een flink aan kindvriendelijke hotels in Thailand.

The White Temple

Thailand is een land van tempels en Boeddha’s, maar sommige zijn net een tikkeltje bijzonderder dan andere. Neem het bizarre kunstwerk: de White Temple in Chiang Rai. Binnen kom je totaal onverwacht tekenfilmfiguren tegen zoals een Minion of Superman die verwerkt zijn in de muurschilderingen.

Tempels Thailand wit

De nachtmarkt

Thailand is een heel veilig land waar je ook als het donker is prima over straat kan. Dat moet je ook zeker doen: veel steden kenen namelijk een nachtmarkt. Kraampje na kraampje aan koopwaar en heerlijk eten. Kinderen kijken hier ook hun ogen uit. Ga ergens zitten en zie de mensen aan je voorbijtrekken.

Meer lezen? 
Eerder deelde Tikva haar tips over een verre reis met kinderen
Backpacken in Azië, lees deze ervaring
Een gezin blikt terug op hun wereldreis

1 reactie
  1. Linda | travellersoftheworld zegt

    Mooie foto’s! Ik heb geen kinderen, maar vind het altijd heel leuk en fijn om te lezen dat reizen met kinderen ook heel goed te doen is. Thailand lijkt me prachtig, wij waren alleen op twee eilanden na onze reis door Maleisië en dat smaakte naar meer

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.