Sint-Maarten met kinderen

0

Sint-Maarten lijkt mij zo’n waanzinnige bestemming! Ik denk erover om er met mijn kinderen op vakantie te gaan naar dit eiland. Dit zijn tips voor Sint-Maarten met kinderen.

Lees ook het verslag over een vakantie op Sint-Maarten.

Activiteiten op Sint-Maarten met kinderen

De dierentuin van Sint-Maarten met kinderen bezoeken is een goed idee! Hier zijn naast heel wat dieren, het is de grootste dierentuin van het Caribisch gebied, ook een aantal speeltuinen.

De vlindertuin bezoeken is ook een leuk uitje. Hier zie je honderden verschillende vlinders. De vlindertuin is geschikt voor mensen in een rolstoel, dus je kan je kinderwagen ook prima meenemen.

Philipsburg is de hoofdstad van Sint-Maarten en is zeker een bezoek waard. Het leukste stuk is de boulevard met alle restaurantjes.

Pinel Island bereik je in vijf minuten met de veerboot vanaf Cul de Sac. Het is een prachtig natuurgebied. Verwacht de mooiste stranden! Je kinderen spelen de hele dag in het water.

Het Seaside Nature Park bij Cay Bay is erg divers en zeker een bezoek waard: van kayaken tot een kinderboerderij!

De Loterie Farm is heel tof voor kids vanaf 1,40 m. Zij mogen dan gaan ziplinen! Vanaf hier zijn ook wandelingen uitgezet.

Natuurlijk moet je een keer gaan vliegtuigen spotten. De vliegtuigen vliegen over het strand van Maho Beach en raken bijna de grond als ze over je heen vliegen.

Kindvriendelijke stranden op Sint-Maarten

Op Sint-Maarten zijn er heel wat mooie baaien. En dit is ideaal met kinderen omdat het water zo rustig is. Little beach is echt het nummer één strand voor je vakantie op Sint-Maarten met kinderen. Simpson Bay Lagoon is ook een toffe plek.

Kindvriendelijke restaurants Sint-Maarten

Strandtent Karakter is zeker een hit! Wij waren op Curacao bij strandtent Karakter en dit was geweldig. De vestiging op Sint-Maarten was de eerste vestiging en zal vast en zeker ook top zijn.

Vesna Taverna is een leuke plek voor ontbijt, lunch en brunch. Op de menukaart staat onder andere bagels, pannenkoeken en yoghurt.

Carousel gelataria and bar in Cole Bay mag je niet overslaan: achterin deze ijssalon staan een draaimolen.

Eilandhoppen vanaf Sint-Maarten

Vanaf Sint-Maarten maak je super mooie dagtochten naar de eilanden Saba, Anguilla, St. Barths & St. Eustatius. Anguilla is heel ontspannen. St. Barths is exclusief.

Algemene informatie over Sint-Maarten met kinderen

Sint-Maarten bestaat uit twee delen: een Frans deel en een Nederlands deel. Het noordelijke gedeelte van het eiland is het Franse gedeelte, hier betaal je met de euro! Het zuidelijke gedeelte is het Nederlandse deel van het land, dit is het kleinere gedeelte van het eiland. Je vliegt vanaf Schiphol rechtstreeks in ongeveer 8 uur naar Sint-Maarten, onder andere met Tui.

Tijdens de zomertijd is het zes uur vroeger op Sint-Maarten, tijdens de wintertijd scheelt het vijf uur. De temperatuur ligt constant rond de 30 graden, het regent het minst vaak in februari, maart en april.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.