Death Valley, Kernville en Seqoia National Forest met gezin

0

Na 6 nachten op 2 fantastische plekken tijdens onze rondreis door Amerika reizen we verder naar onder andere Death Valley, Kernville en Seqoia National Forest met gezin.

Inmiddels hadden we er alweer 6 nachten op zitten op 2 geweldige plekken. En er was nog zoveel moois te gaan! En dat vind ik echt het voordeel van een lange vakantie: de terugreis duurt nog zo lang! Als we twee weken kamperen ben ik vaak na de eerste week alweer aan het nadenken over de terugreis. Natuurlijk geniet ik ook dan echt, maar bij een reis van meer dan 3 weken kom ik toch meer “los” van alle beslommeringen thuis.We begonnen al bijna te vergeten welke dag het was! Ook het niet continu beschikking hebben over een wifi verbinding is ergens ook best bevrijdend. Thuis zit ik echt (teveel) vastgeplakt aan de telefoon. Tijdens deze reis was dat aanzienlijk minder.

Death Valley, Kernville En Seqoia National Forest Met Gezin

Minivan huren

Toen we onze kampeerspullen gekocht hadden, kwamen we al tot de conclusie dat onze auto niet groot genoeg was om prettig te reizen. De koffers lagen op elkaar in de kofferbak liggen.  En iedere keer als we iets simpels als een paar sokken moesten pakken, moest de bovenste koffer eraf en allerlei spullen aan de kant.

Onderweg vanuit Zion naar onze volgende stop Beatty kwamen we weer langs Las Vegas. Dit was dus het moment om actie te ondernemen! Wij zijn daarom weer langs de autoverhuur op Las Vegas airport gegaan. Daar was het gelukkig rustig en ik werd direct geholpen door dezelfde leuke vent die ons hielp toen we de auto haalden. Wat een toeval! Er stond nog 1 minivan en die was voor ons perfect. We werden gematst; zonder extra kosten mochten we deze auto de rest van de reis meenemen. Heerlijk, wat een ruimte.

De tip is dus: huur niet een te kleine auto. Vooral als je gaat kamperen is alle ruimte welkom en de ruime Amerikaanse wegen zijn ook met een flinke auto geen probleem. Wij boeken vrijwel altijd bij SunnyCars, want alle verzekeringen zijn direct inbegrepen. Een auto huren in de USA via Sunny Cars houdt in dat je onbeperkt aantal kilometers door Amerika mag crossen. Met de service Young Driver kun je de minimumleeftijd verlagen naar 21 jaar.

Beatty, Nevada

In één keer doorrijden naar Seqoia National Forest met gezin is veel te ver vanuit Zion. Het gaat om zeker 8 uur. Daarom hebben we een stop van 1 nacht ingepland in Beatty. Dit dorp ligt net aan de rand van Death Valley. Er zijn een aantal motels, maar wij hebben geslapen in een huisje gehuurd via AirBnB.

Het huis was opgesplitst in twee appartementen. We kregen het sleutelkastje niet open, maar gelukkig woont de eigenaresse in het huis ernaast en was ze er al snel om ons te helpen. Veel airbnb’s werken met zo’n sleutelkastje; je krijgt een code toegestuurd waarmee je dat kastje kunt open maken. Daarin vind je de sleutel.

Het huis had alles wat we nodig hadden met 2 slaapkamers, badkamer en volledige keuken. Ook was er een wasmachine en droger die we konden gebruiken. Heerlijk na het kamperen. Het dorp zelf heeft niet veel bijzonders, maar wel een aantal “all American” restaurantjes waar we prima een hapje konden eten. Ook werden we gewaarschuwd voor de wilde ezels die er zouden rondlopen. Die hebben we helaas niet gezien.

Death Valley National park met kinderen
Death Valley National park met kinderen

Death Valley met kinderen

Later deze reis zouden we nog een aantal Amerikanen spreken die er in de buurt wonen die zeiden: “Death Valley, je bent gek als je daar in de zomermaanden doorheen gaat rijden!” Ja, een beetje gek moet je wel zijn, maar voor ons was het vooral ook de kortste weg naar onze volgende bestemming. Death Valley is de heetste en laagste plek van Noord Amerika en je vind er een heel bijzonder, woestijnachtig, landschap.

Wij vonden het vooral bijzonder om gewoon doorheen te rijden en om ons heen te kijken. Er zijn zoutvlaktes (Badwater Basin) en heel mooi zandduinen. Ook zijn er wandelroutes. Dat wandelen wordt in de zomer afgeraden, wat ik me goed kan voorstellen. Want wat was het heet! We zijn even de auto uit geweest, maar de kinderen vonden het echt niet te doen en huilden al snel dat ze de enigszins koele auto weer in wilden.

Wil je door Death Valley rijden? Zorg dan in ieder geval voor een volle tank benzine en voldoende eten en (vooral) drinken. Hier wil je echt niet stranden!

Voordat we het park inreden zijn we nog wel bij een spookstadje geweest: Rhyolite. In de tijd van de goudzoekers zijn dit soort plaatsjes gesticht en later, toen het goud op was, werden deze plaatsjes weer verlaten. Van Rhyolite was niet veel meer over. Maar het is toch leuk om even te zien.

Kernville met kinderen

Onze volgende bestemming was Kernville. Kernville is een typisch Amerikaans en een beetje een wildwest dorp. Het heeft verschillende restaurantjes en een leuk (klein) centrum met lokale winkeltjes. Dit is één van de weinige plekken die ik gezien heb die niet worden overheerst door de grote fastfoodketens als Wendy’s. Ook wel eens fijn.

We verbleven in de Kern Lodge in een appartement. Voor ons was het vooral een fijn plekje om ook even te relaxen. We merkten dat de kinderen behoefte hadden aan een dagje niets doen. Er is een fijn zwembad en wifi, dus dat is prima gelukt. Kon manlief meteen even zijn hengel uitgooien in de rivier.

Door het dorp stroomt de Kern rivier. Een mooie rivier waar ook veel geraft wordt. Onze jongste was nog te jong en de oudste vond het eng. Maar als je avontuurlijke kids boven de 8 jaar hebt, is dat natuurlijk enorm leuk om te doen. Kernville heeft ook een klein museum dat gaat over de historie van de omgeving. Een aantal gepensioneerde heren vertelt vol enthousiasme over hoe het vroeger was in de tijd van de goudzoekers en daarna. Heb je de tijd? Zeker leuk om even naartoe te gaan. De entree is gratis (en heel grappig hoe onze Minecraftende zonen de pickaxe en de obsidian herkenden).

Seqoia National Forest met gezin

Ten noorden van Kernville ligt Seqoia National Forest. Dit was voor ons een van de redenen om naar Kernville te gaan. We wilden die enorme seqoias zien, dus we vertrokken naar Seqoia National Forest met gezin.

In een uurtje rijd je naar de Trail of 100 Giants. Een mooi en goed begaanbaar wandelpad dat je langs heel veel (100?) van die prachtige en enorme bomen leidt. Ook prima te doen met buggy en rolstoel. Je betaalt 5 dollar (cash) om je auto te parkeren.

We waren allemaal erg onder de indruk van deze enorme bijzondere bomen. In Seqoia National Park (ten noorden van het National Forest) en Redwood National Park (Oregon) zijn deze reuzen ook te vinden. Na onze wandeling zijn we nog gaan lunchen in Ponderosa Lodge, een stukje ten noorden van de trail. Wat ons betreft een echt “all American” wildwest pareltje. Zeker een aanrader en de moeite waard om een stukje voor om te rijden.

Na ons verblijf in Seqoia National Forest met gezin beseffen we ons nog even dat we nog niet eens op de helft zijn van de rondreis door West-Amerika. We hebben al zoveel moois gezien en we gaan nog veel meer moois zien. Heerlijk!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.