Tips voor reizen naar Thailand met kinderen

8

Begin 2017 waren wij ruim drie weken met de kinderen in Thailand. Wat een fantastische vakantie was dat. Thailand bleek een stuk westerser dan ik dacht en toch zijn er ook heel wat dingen anders. Daarom deel ik in deze blog alles wat je wilt weten over reizen naar Thailand met kinderen, uit onze eigen ervaring, zodat jij je goed kan voorbereiden op een reis met kinderen naar Thailand! Wil je alles teruglezen over onze reis door Thailand met kleine kinderen, lees dan het reisverslag!

Bekijk direct de vakanties naar Thailand

Thailand met kinderen
Dochter op een van de vele schommels

Reizen naar Thailand met kinderen: het voorbereiden van je reis

Als je op vakantie naar Thailand gaat met kinderen is er één tip die je van heel veel ouders hoort: neem niet teveel mee! Je neemt al snel veel te veel mee en dat is echt nergens voor nodig. Wij hadden met zijn vieren (een peuter en kleuter) in totaal 30 kilo bagage en voor ons gevoel hadden we met 10 kilo minder ook echt voldoende mee gehad. Pak twee backpacks in en dat is wat je mee neemt. Wat ik ook als tip hoor: leg eerst alles klaar. Vervolgens neem je de helft niet mee.

Qua warme kleding is het in de winter makkelijk om een fijne broek (geen spijkerbroek) en een vest aan te trekken als je naar het vliegveld gaat. Die jas is echt niet nodig. Trek een goed paar schoenen aan, wandelschoenen of sportschoenen. En dan heb je in je koffer enkel nog je slippers nodig en wat zomerkleding. Mijn man zweert tegenwoordig bij sportshirts. Hij zweet snel en in warme landen is dit voor hem een probleem. Sportshirts zitten fijn en nemen zweet goed op. Hij had het er zelfs over dat hij bij een volgende trip naar een tropische bestemming enkel nog sportkleding mee gaat nemen.

Hoe leuk het internet en alle blogs ook zijn, als ik eenmaal in het land ben vind ik een reisgids toch wel erg prettig om bij me te hebben. Hierin lees je veel algemene informatie over een land en je krijgt een goed idee van wat er in de omgeving te doen is. Als ik dan meer details wil over een gebied, dan ga ik het internet op!

Lees ook: zo stelden wij onze route door Thailand met kinderen vast!

Bangkok
Bangkok vanuit het Rembrandt hotel

Vliegen naar Thailand met kinderen

Als je naar Thailand vliegt, zijn er een aantal opties. Direct vliegen is met kinderen wel zo makkelijk. Vanaf Amsterdam vlieg je met KLM en Eva Air direct naar Bangkok. Met overstap vliegen, wat vaak goedkoper is, kan onder andere met China Airlines, Emirates en Jet Airways.  vanaf Brussel vlieg je met Thai Airways en Brussels Airlines direct. Met een tussenstop kan dat onder andere met Emirates en Ethihad.

Wij vlogen met China airlines via Taiwan naar Bangkok. De reden dat we kozen voor deze opties was het geld: we waren met zijn vieren zo’n € 1600, – kwijt voor de vliegtickets. We zagen erg op tegen de tussenstop maar het is ons meegevallen. In Taiwan vind je een leuk speeltuintje op het vliegveld en dat maakt het wachten toch aangenamer. Ook hebben ze van die heerlijke en enorme ligstoelen, waardoor je ook wat op adem komt.

Tip: Als je met jonge kinderen vliegt (tot een jaar of drie is onze indruk) hoef je je flesjes water niet weg te gooien bij de controle! Vraag dit voor de zekerheid na voordat je door de controle gaat.

Lees ook: tips voor het vliegen met kinderen

Strand van Koh Phangan
Strand van Koh Phangan

Reizen naar Thailand met kinderen: hoe ga je om met een jetlag bij je kind?

Na een aantal verre reizen zonder noemenswaardige jetlag, ontkwamen we er dit keer helaas niet aan. Vooral onze peuter had ontzettend veel last van een jetlag. Onze vlucht kwam om 17.00 in Thailand aan en de eerste nacht ging goed. Dat mocht ook wel voor hem, de eerste nachtvlucht van twaalf uur had hij geen oog dicht gedaan.

De tweede avond begon zo goed: rond acht uur lagen de kinderen allebei te slapen. Om half elf werd de eerste wakker, om half twaalf de tweede. Ze hadden heel veel dorst, ze moeten overdag dus nog meer drinken dan ze al deden. Ik had verwacht dat ze daarna weer verder zouden slapen, maar dat was tegen beter weten in. Tegen 03.00 sliepen ze allebei, om 05.00 ging de wekker omdat we naar het vliegveld moesten.

De dag erna hebben we geprobeerd de kinderen zoveel mogelijk in het Thaise ritme te houden: lunchen rond 13.00, avondeten tegen 19.00 uur. De jongste is overdag in slaap gevallen, maar na twee uur hebben we hem wakker gemaakt. De dagen erna werd de jetlag steeds minder merkbaar, gelukkig!

Mijn tips: zorg dat je zelf in het goede ritme blijft. Wissel elkaar af zodat je allebei een aantal uur kan slapen. Probeer overdag actief te zijn, zodat je lichaam went aan het nieuwe ritme. Gebruik geen schermpjes als tablets en telefoons in de avond, hierdoor kan je brein weer geactiveerd worden namelijk. Wij merkten ook dat de kinderen elkaar wakker hielden de eerste jetlag avonden. Daarom hebben we ervoor gekozen dat eerst het ene kind naar bed ging en daarna het andere. Alle afleiding is mooi als je niet kan slapen en een actieve broer of zus naast je biedt heel veel mogelijkheden om wakker te blijven.

Haad Salad Koh Phangan
Haad Salad

Reizen naar Thailand met kinderen: de eerste dagen in Thailand

Wij waren de eerste dagen van onze reis in Bangkok met kinderen. We bleven daar omdat we een hele lange reis hadden en niet direct verder wilden vliegen naar het zuiden. Bangkok is erg druk en overweldigend als je net in Thailand bent. Aan het einde van onze reis waren we nog een keer in Bangkok en toen vonden we het een fantastische stad en waren we graag langer gebleven dan twee nachten. Bij een volgende reis zouden wij er daarom voor kiezen om niet Bangkok in te gaan maar om vanaf het vliegveld of verder te vliegen of over land naar een plek buiten Bangkok reizen.

De eerste dagen op een verre bestemming kiezen wij voor een wat luxere overnachting met zwembad en restaurant, zodat je rustig op adem kan komen. Voor onze jonge kinderen is het ideaal als er een peuterbad is. Wij verbleven in Bangkok in het Prince Palace hotel en het Rembrandt hotel.

Reizen naar Thailand met kinderen in het kort

Ga je op reizen naar Thailand met kinderen? Heel veel plezier! Mijn beste tips zijn om het liefst een directe vlucht te nemen, de eerste dagen een goed hotel te boeken in een rustige omgeving en om zo snel mogelijk in het nieuwe ritme te komen.

Bekijk direct de vakanties naar Thailand

Was jij in Thailand met kinderen en wil jij je tips of ervaring delen? Neem contact met mij op!

8 Comments
 1. Denise - Follow my footprints zegt

  Leuk dat jullie het gedaan hebben. Ik heb toevallig van de week ook net over Thailand met kinderen geschreven. En Bangkok is inderdaad een heerlijke stad, zeker als je een beetje gewend bent.

  1. karlien zegt

   Gaaf, ik ga het lezen!

 2. Annemarie zegt

  Handige tips! Jetlags zijn echt zo vervelend… wij doen daarom ook altijd de eerste dagen rustig aan en proberen zo snel mogelijk in het nieuwe ritme te komen. En we kiezen als het kan ook voor een rechtstreekse vlucht. Veel relaxter als je met kinderen reist.

 3. Ilse- Avonturensparen zegt

  Hoewel we twee keer in Thailand zijn geweest, zou ik zo weer terug gaan! Zo groot, nog zoveel wat we niet gezien hebben. Wij sliepen ook in het prince palace, heerlijk hotel 🙂 hoe beviel vliegen met China airlines, wij vliegen er binnenkort mee naar Indonesië, ook via Taiwan (met stop-over). Niet eerder mee gevlogen!

  1. Karlien zegt

   China Airlines beviel goed, waren prima vluchten. Wel heen en weer nachtvluchten waarbij opeens middenin de nacht de lichten in de cabine aangingen. Ik heb het niet zo op vliegen en denk dat gelijk het ergste 😉 Op Taiwan heb je in de D gate rond D10 een speeltuintje en daarnaast een speelgoedwinkel. Let wel goed op je vertrektijden, bij ons was de vertrektijd op de heenweg opeens een uur vroeger.

 4. Yvonne zegt

  Al een hele tijd wil ik weer naar Thailand! Als ik dan jouw artikel lees krijg ik er alleen maar meer zin in. Ik kan me voorstellen dat BKK heel overweldigend kan zijn als je net aan komt. Precies om die reden kozen wij bij Zuid-Afrika ervoor om naar Pretoria te rijden in plaats van Johannesburg… een stuk relaxter! Goeie tips verder ook. 🙂

 5. Maud - Ukkiegeniet.nl zegt

  Wauw! Ik kan dit alleen maar ontzettend stoer vinden. Ik zou ook graag een verre reis maken met kinderen, maar de meneer in huis moet er niet aan denken.. Zeker niet nu Madame 1,5 is en Baby Nummer 2 op komst is.. Hopelijk verandert hij ooot nog van gedachten, dan wil ik zeker naar Thailand!

 6. Nanouk | Samen de wereld ontdekken zegt

  Handige tips! Ik zou me ook kapot schrikken van zo’n stad als Bangkok. Dan liever beginnen in een rustig resort. Even wennen aan het tijdsverschil en de hitte, en dan pas de drukte weer in. Of helemaal overslaan, wij vinden een stad met meer dan 50.000 inwoners als snel te druk (watjes zijn we hè).

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.