Reizen door Thailand met kinderen: bepalen route

7

Reizen door Thailand met kinderen met een backpack, wij gaan het komende winter (2017) ruim drie weken ervaren! Thailand stond al langere tijd op onze lijst qua landen om te bezoeken en ontdekken met de kinderen.

Maar reizen met kinderen naar Amerika, Kaapverdië en Curacao kwamen eerst. Dit jaar is het Thailand geworden en ik ben zo benieuwd naar het land en hoe het is om met kleine kinderen door Thailand te reizen. In deze reisblog laat ik weten waarom wij voor dit land hebben gekozen en hoe we onze reisroute (ongeveer) bepalen. Onze kinderen zijn als we in Thailand zijn bijna 3 en 4,5.

Waarom reizen door Thailand met kinderen

Zoals gezegd, sinds we kinderen hebben staat Thailand op onze lijst om te bezoeken. De redenen waarom zijn vrij eenvoudig: heerlijk weer, prachtige stranden, kindvriendelijk en goedkoop. Er is natuur, cultuur en nogmaals, de stranden. Je kan er winkelen, er zijn pretparken, speeltuinen en dierentuinen. Kortom: waarom eigenlijk niet naar Thailand?

Vorig jaar deelde ik een reisblog over het kiezen van een leuke bestemming voor jouw vakantie met kind. Thailand kwam dit jaar weer naar boven. Curacao vonden we fantastisch, maar het is wel een duur eiland en het is niet heel groot. Thailand is een stuk goedkoper en is wel vrij groot. Waarmee je gelijk bij het volgende punt komt: waarom ga je door Thailand reizen met kinderen en vooral: hoe bepaal je de route?

Lees ook over waarom Thailand zo kindvriendelijk is. 

Reizen door Thailand met kinderen: het bepalen van de route

Toen we besloten dat we naar Thailand gaan, hebben we de vliegtickets gekocht. Omdat de oudste vier is kunnen we nog buiten de vakanties op reis. Een luxe! In de periode dat wij gaan, is het klimaat in het zuiden van Thailand perfect: geen regenseizoen en niet te warm. We kunnen echt kiezen waar we heen gaan.

Je kan in een reis van een paar weken door Thailand met kids niet alles zien. Maak keuzes!

Bepalen bestemmingen in Thailand

Dat kunnen kiezen waar we heen gaan is tegelijkertijd ook het probleem. Ik ben gaan lezen in reisgidsen en natuurlijk ook online. Ik werd enthousiaster en enthousiaster. Op een gegeven moment had ik acht plaatsen in Thailand op mijn lijst staan. En dat voor drie weken. Zonder kinderen prima, met (onze) kinderen geen doen.

 • Waar ik op gelet heb bij het bepalen van de bestemmingen is natuurlijk ons enthousiasme. We wilden een aantal plaatsen bezoeken maar wel die plaatsen waar wij heel blij van worden. Daarnaast wilden we niet onnodig lang reizen of continue onderweg zijn. Onze kinderen worden daar namelijk erg onrustig van en dat is niet fijn.
 • Ook houden wij absoluut niet van bestemmingen die een toeristische massa zijn geworden. Koh Phi Phi, Phuket en Krabi (Ao Nang) vielen voor ons daarom af. Daarnaast zijn er mooie bestemmingen afgevallen, omdat het qua backpacken met kinderen in Azië niet te doen was, dan waren we alleen nog maar aan het reizen. Onder andere het Khao Sok National Park is hierdoor afgevallen.
 • Houd rekening met het weer. Thailand is groot, dus niet ieder deel van het land is altijd zonnig. Bekijk welke gebieden tijdens jullie reis door Thailand met kinderen aangenaam zijn om te bezoeken.
 • Wat wil je zelf echt graag doen? Ik had gelijk een sterke voorkeur voor Koh Lanta en Koh Phangan, met die voorkeuren in mijn hoofd ben ik mijn route gaan bepalen.
 • Zijn je kinderen wat ouder, dan kunnen zij wellicht meedenken over de route. Geef ze een aantal keuzes, of laat ze door de boeken bladeren. Of kijk samen op YouTube naar reisfilms over Thailand.
 • Wat voor budget heb je voor het reizen door Thailand met kinderen in gedachte? Aan de hand daarvan bepaal je ook wat mogelijk is qua reizen.

Op een gegeven moment had ik een aantal bestemmingen gevonden en ben ik begonnen met het samenstellen van de ideale reisroute: zo min mogelijk reistijd en zoveel mogelijk de (voor ons) leukste bestemmingen.

Reizen door Thailand met kinderen: onze reisroute

Onze route is:
Bangkok (2 nachten)
Koh Lanta (7 nachten)
Khanom (3 nachten)
Koh Phangan (7 nachten)
Bangkok (2 nachten)

Bangkok

In Bangkok komen we aan en vertrekken we. We hebben bewust gekozen voor twee korte stops daar. Op die manier kan je een goed hotel boeken. De eerste dagen kom je bij van de lange vlucht, de laatste dagen geniet je van een uitgebreid ontbijt en ontdek je de stad.

Koh Lanta met kinderen

Koh Lanta stond direct op mijn lijst! Je kan er windsurfen, het is een relaxed eiland, dagtochten naar andere eilanden zijn mogelijk en langs het strand zijn veel leuke barretjes. Ik heb nog even getwijfeld om naar Krabi te gaan omdat dit beter uitkomt qua reisafstand. Maar toen bleek dat je vanaf Krabi airport zelf naar Koh Lanta kan rijden. We wilden op dit eiland sowieso al een auto huren en doordat we de auto nu vanaf Krabi al hebben, maakt het de reis een stuk korter. En ook het verder reizen gaat sneller en eenvoudiger. Over het huren en gebruiken van een auto in Thailand komt zeker een artikel online na de reis.

Khanom, waar de roze dolfijnen zwemmen

Vanaf Koh Lanta willen wij naar Koh Phangan. Het bleek een tocht van negen uur! Met zijn tweeën prima, met een peuter en kleuter iets ingewikkelder. Omdat Koh Phangan direct hoog op mijn lijst stond, besloot ik om uit te zoeken hoe je er sneller kan komen als je van Koh Lanta reist. Omdat we een auto huren, is het voordelig om die terug te brengen naar Krabi Airport. Vanaf hier reis je goedkoop per minibus naar de pier voor Koh Phangan. Als je direct door gaat naar het eiland ben je er nog niet; je moet nog met de boot en over het eiland reizen.

Toen bleek dat er vlakbij de boot naar het eiland een hele rustige strandplaats ligt: Khanom. Nog niet echt ontdekt, waardoor het een verrassende bestemming is. Het leukste is dat er roze dolfijnen zwemmen! Op Bali zijn wij een aantal jaar vroeg in de ochtend in een boot gestapt en zagen we dolfijnen zwemmen. Hoe gaaf is het om dit met de kinderen te doen?

Laatste stop Reizen door Thailand met kinderen: Koh Phangan en Bangkok

Na Khanom reizen wij naar Koh Phangan, dat is dan een stuk met de taxi en een aantal uur op een boot. Koh Phangan is bekend van de grote full moon party. Maar als dit feest voorbij is, komt er een heerlijk hippie eiland naar boven. Veel relaxte strandtenten op het strand maar ook mooie natuur en wat cultuur. Dit eiland stond net zo hoog op mijn lijst als Koh Lanta en ik ben blij dat het gelukt is om deze eilanden allebei te gaan bezoeken in die paar weken.

We eindigen de reis door Thailand met weer een aantal dagen in Bangkok. Ik lees vaak dat je Bangkok beter aan het einde van je reis echt kan bezichtigen, omdat je dan beter gewend bent aan de temperaturen en de drukte.

Ben jij in Thailand geweest en heb jij tips? Laat het mij weten!

Bekijk de vakanties naar Thailand

7 Comments
 1. Yvonne zegt

  Wat leuk! Ko Lanta vonden wij ook een fijn eiland en qua stranden super voor de kids (loopt heel geleidelijk af). Goed dat je voor een alternatief kiest voor Krabi, ik heb nog nooit van Khanom gehoord, dus ben erg benieuwd hoe het daar is! Alvast veel plezier!!

  1. Karlien zegt

   Dank je wel! Ik zal snel laten weten hoe Kahnom is.

 2. Esther zegt

  Oh heerlijk, veel plezier! Haad Yap vonden wij op pahnang heel relaxt. Zo’n leuk eiland is dat! Wij gaan dit jaar ook weer naar Thailand, met twee kleintjes deze keer. Gaf het geen gedoe dat jullie weggaan terwijl je oudste wel al op school zit?

  1. Karlien zegt

   Wat leuk dat jullie dit jaar weer gaan, heb je al een route in gedachte? De oudste is 4 en daarom nog niet leerplichtig, heb gewoon aangegeven dat we al geboekt hadden. Als we om toestemming hadden gevraagd, was het waarschijnlijk niet zo makkelijk geweest 😉

 3. Sheila zegt

  Leuk vooruitzicht! Wij gingen backpacken met onze zoon van 1 (nu 2). Als het snikheet is in Bangkok is het absoluut een aanrader om een indoor speelparadijs op te zoeken. En denk daarbij niet aan Monkey Town ofzo. Onze zoon kon echt genieten van Kidszoonia. Neem wel even sokjes mee (ook voor jezelf) :). Ik weet niet of je persé gaat backpacken. Wij huurden namelijk geen auto, maar deden alles met het vliegtuig of het openbaar vervoer, zoals we ook deden voordat onze zoon er was. Maar we hebben ook geluk gehad wat dat betreft. Een busrit van 10 uur? Meneer vond het allemaal prima :).

  Heel veel plezier!

  1. Karlien zegt

   Wat goed zeg dat dat zo makkelijk ging en wat een goede tips 😀

 4. Johanna zegt

  Thailand is erg mooi, heel leuk dat jullie daarheen gaan!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.