Vakantie in Noord-Ierland met tieners

Rondreis met een camper

0

Mario was met zijn vrouw en hun drie kinderen (16,13 en 10) op vakantie in Noord-Ierland. In de herfstvakantie van 2017 vertrokken zij met een camper vanaf Belfast. Hij deelt in deze blog hun ervaringen in Noord-Ierland met tieners.

Lees op zijn eigen blog over al hun vakanties.


Noord-Ierland stond al lang op mijn lijstje. Vooral de Giant’s Causeway leek me erg mooi. In de herfstvakantie 2016 waren we met een camper door Schotland getrokken en dat was ons erg goed bevallen. Zo ontstond het idee om in de herfstvakantie van 2017 in Belfast een camper te huren en van daaruit een roadtrip te maken langs de Causeway Coastal route. Deze route wijst zichzelf ongeveer zelf uit. Van dag tot dag keken we waar we heen zouden gaan. De laatste dag hebben we in Belfast doorgebracht.

Noord-Ierland met kind

Noord-Ierland met tieners verkennen

Het ideale van een camper is dat je je eigen slaapplaatsen bij je hebt. Het enige dat je nodig hebt is een camping, al zou je zelfs wild kunnen kamperen. Een camper is ideaal met een gezin. Iedereen heeft een eigen bed en het is ook nog erg gezellig. Zeker in de herfst is het aangenaam in de camper, lekker droog en warm.

De (Noord) Ieren zijn erg aardig. Onze kinderen zijn al wat ouder dus speeltuinen zijn niet meer zo nodig. Ze vonden het een mooie route. We hebben ook een dag in Belfast doorgebracht. Het Titanic museum was echt een hoogtepunt . Maar ook lekker eten in een pub viel in goede aarde!

Noord-Ierland met kinderen

Daarom ga je naar Noord-Ierland

Noord-Ierland is een bestemming voor gezinnen met al iets oudere kinderen. Het gaat vooral om het idee van een roadtrip en de kustbeleving van de Coastal Causeway route. Er is veel te zien en onderweg ook veel te beleven. In de zomer kan het ook met kleine kinderen leuk zijn omdat er ook prachtige stranden zijn zoals bij whiterocks coastal park.

Noord-Ierland met kinderen

Doen in Noord-Ierland met tieners

Onze top 4 voor activiteiten in Noord-Ierland met tieners:

a) Giants Causeway: een spectaculair natuurfenomeen aan de Noordkust van Noord-ierland. Hier kun je uren klauteren, klimmen en genieten van de bizarre steenformaties
b) Titanic belfast: een prachtig interactief museum over de geschiedenis van de Titanic
c) Een erg leuke wandeling is de wandeling in Glenariff Forest park. Een hike met prachtige watervallen en uitzichten. En onderweg kun je lekker bijkomen in een gezellig cafe
d) Ook erg leuk is een bezoek aan de Bushmills whisky distellery. Je krijgt een interessante rondleiding door de fabriek. Vooral in de hal waar de whisky gebotteld wordt, kijken jong en oud hun ogen uit.

Lees ook: tips voor reizen met tieners

Tips voor jouw vakantie in Noord-Ierland

Eten in de pubs is leuk, betaalbaar en gezellig.. Zoals the Smugglers’Inn in Bushmills of the Crown Bar in Belfast. Een van de leukste avonden hadden we in een pub, Matty’s, net buiten Belfast. Prima eten en leuke Ierse live muziek. Binnen een half uur hadden we het gevoel dat we er ook bij hoorden.

Er zijn ook minpunten aan Noord-Ierland als vakantiebestemming helaas. Zo staat het Noord-Ierse weer niet bekend om zijn zonnige karakter. We hebben ook onze portie regen gehad helaas. Daarnaast vielen de campings ons tegen. Er waren er niet veel meer open (wij waren er in de herfstvakantie) en ze zijn niet charmant. Positieve uitzondering was de camping in Bushmills die wel ok was. 

Wat ik ook jammer vond, was dat het zo druk was bij de Dark Hedges (de bomenlaan bekend van de serie Game of Thrones). De hele tijd reden er auto’s doorheen of stonden er weer mensen in beeld. Bijna onmogelijk om die unieke foto te maken. Gelukkig wordt de laan vanaf eind oktober 2017 afgesloten voor auto’s. 

Ook spijtig was dat twee attracties die we wilden bezoeken langs de Causeway route, waren afgesloten. De Gobbins, een spannend kustpad, was gesloten vanwege het laagseizoen. De touwhangbrug bij Carrick-a-Rede was dicht vanwege het slechte weer. Dat was pech.

Noord-Ierland met kinderen

Meer lezen over Noord-Ierland

We zijn met een rechtstreekse vlucht naar Belfast gevlogen en hebben daar een camper gehuurd bij Bunkcampers. Mijn hele verhaal over onze vakantie in Noord-Ierland is na te lezen op mijn eigen blog.

Nog meer Noord-Ierland? Even geduld! Karlien van reistipsmetkids.nl bezoekt deze bestemming in de zomer van 2018!

Noord-Ierland met kinderen
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.