Street Art in New York met kids

0

In deze blog deelt Laura haar tip om New York met kids op een andere manier te ontdekken. Door middel van een street art ontdekkingstocht waarbij je door middel van een app van kunstwerk naar kunstwerk loopt.

Het Vrijheidsbeeld, One World Trade Observatory en vele andere highlights in New York kent natuurlijk iedereen. Dit het zijn slechts enkele van de vele plekken in New York die je natuurlijk moet zien als je er een paar dagen heen gaat met kinderen. Maar New York is natuurlijk een miljoenen stad. En zoals alle echt grote metropolen hoort daar ook een levendige en hippe kunstscene bij!

Street art is meestal kleurig en fantasierijk. Kinderen vinden dit soort kunst vaak leuk om te ontdekken. Tijdens onze vakantie in New York gingen we op zoek naar de mooiste street art in twee verschillende wijken van Brooklyn. En we hebben heel wat prachtige schatten gevonden!

New York met kids

New York met kids ontdekken

Brooklyn

Brooklyn is de grootste van de vijf ‘boroughs’ die New York City vormen. Dit stadsdeel bestaat uit verschillende wijken. Onze tocht ging door de wijken Williamsburg, nu vooral bekend om de hipsters, en Bushwick. Bushwick is een wijk waar het tien jaar geleden nog gevaarlijk was, maar die nu helemaal hip aan het worden is!

Street art verandert continu. Als er nu een mooi kunstwerk te zien is op een bepaald gebouw, dan kan de eigenaar dat natuurlijk weg laten halen. Sommige kunstwerken van bekende kunstenaars zijn wel min of meer beschermd, en die zullen dus niet zo snel verwijderd worden.

Bepaalde wijken staan meer bekend om street art en in de wijk Bushwick zijn er nog industriële panden waarvan de eigenaren akkoord geven aan de artiesten om er mooie werken op te maken. Het lijkt wel een openluchtmuseum. Een wandeling langs die fabriekspanden resulteert al gauw in vele ooooh’s en aaaah’s want de kunst is overal om je heen!

New York met kids

App downloaden

Een wandeling langs street art door New York met kids is veel goedkoper dan een museumbezoek natuurlijk. Voor een paar euro kun je de app ‘Street Art in Brooklyn’ downloaden van New York Walking Tours. Je navigeert dan heel makkelijk door de wijken heen op een plattegrond. Ook kun je alle informatie lezen over de artiesten en hun werk, erg handig! De kinderen vonden het erg leuk om met de app te navigeren!

Williamsburg

Met deze app begonnen wij onze wandeling in de wijk Williamsburg. Onze oudste zoon had op school tijdens een kunstles gehoord over de Braziliaanse street artist Eduardo Kobra. Deze artiest maakt mooie, kleurige portretten maakt van beroemdheden. Een van zijn beroemde werken is ‘Fight for Street Art’, waarop hij Andy Warhol en Jean-Michel Basquiat afbeeldt. Dit werk kun je vinden in Williamsburg. Maar ook werken van artiesten die wij daarvoor niet kenden waren erg mooi om te zien!

New York met kids

Bushwick

Na de wandeling door Williamsburg namen we de metro naar de wijk Bushwick. Bushwick is ongelofelijk en heeft waarschijnlijk de meeste kunstwerken per vierkante meter. We hebben vol verbazing om ons heen gekeken! In Bushwick kun je natuurlijk verder lopen met de app, maar wij kozen ervoor om hier een speciale rondleiding te doen door de wijk. Op deze manier konden we meer over de historie en het leven in de wijk te leren.

Het mooie van die rondleiding was dat we aan het eind onze eigen familie street art creatie konden maken met een lokale kunstenaar. Dit vonden de kinderen natuurlijk erg leuk om te doen! Ons eigen street art kunstwerk namen we mee naar huis en is ons mooiste souvenir van onze reis naar New York!

Meer over New York? Dit gezin combineerde een vakantie in West-Amerika met New York

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.