Lyon met kinderen – tips voor jouw stedentrip

Kindvriendelijke stedentrip Frankrijk

0

Blogger Nathalie was deze zomer op vakantie in de Franse regio de Savoie. Tijdens deze vakantie waren zij een dag in Lyon. Deze stad verraste ze in de positieve zin. Daarom delen wij, met bijdrage van het toerismebureau van Lyon, tips voor activiteiten tijdens een stedentrip Lyon met kinderen.

Een verrassend hoogtepunt van onze vakantie in Frankrijk was voor ons de stad Lyon. Dit is een prachtige stad! Vooral het oude Lyon (Vieux Lyon) is erg mooi. Dit gedeelte van de stad bestaat uit kleine straatje en bovenaan staat een heel mooie kathedraal. Loop daar zeker even naar binnen! Bij de Place Bellecour vind je ook speeltuinen.

Lyon ontdekken

Ontdek Lyon met een Lyon City Card: hiermee kan je musea en andere attracties bezoeken en ook heb je onbeperkt toegang tot de metro. Deze kaart kan je online kopen of bij het toerismebureau.

Om de stad goed te ontdekken is het heel leuk om de rondvaartboot te nemen, de Lyon City Boat. Je ziet dan en het oude gedeelte van de stad, en ook het nieuwere gedeelte.

Activiteiten in Lyon met kinderen

Aircraft Museum Clément Ader is geschikt voor kinderen – en ouders – die gek zijn op de ruimtevaart. Dit museum is opgericht door een vereniging van mensen die enthousiast zijn over de ruimte. Je wordt begeleid door een ervaren gids.

Musée des Confluences is de moeite waard. Alleen al vanwege het gebouw. Het doet denken aan een ruimteschip en ligt op het punt waar de rivieren van Lyon samenkomen. Het museum gaat over de ontwikkeling van de mensheid.

Het aquarium van Lyon is ook een bezoek waard: er is een grote verscheidenheid aan vissen, maar er zijn ook haaien en schildpadden. De kinderen mogen een aantal dieren aanraken.

Lyon met kinderen
Emiie Aubert /Lyon Tourisme et Congrès.

Buitenactiviteiten in Lyon met kinderen

Lyon biedt veel buitenactiviteiten. Loop langs de rivier de Rhône: er zijn daar diverse kleine parken en speeltuinen.

Ga bijvoorbeeld naar het Parc de la Tête d’Or. In juli en augustus is het iedere dag open, van september tot en met juni op woensdag, zaterdag en zondag. In dit park kan je natuurlijk wandelen en spelen. Maar er is ook bootverhuur, karten en meer!

De botanische tuin, Tête d’Or Park, is erg groot en geeft de kinderen de mogelijkheid om lekker te bewegen. De tuinen zijn het hele jaar geopend. Ook heeft Lyon een dierentuin, Zoo de Lyon. In deze dierentuin wonen 64 verschillende soorten dieren.

Pretparken in en om Lyon met kinderen

Mini World Lyon is een miniatuurversie van de stad en de omgeving. 30.000 miniatuurmensen, 6000 miniatuurauto’s en 4000 miniatuurdieren. Iedere 20 minuten begint de nacht weer. Elk uur is er een lichtfestival,  Fête des Lumières.

Het Azium biedt vermaak voor het hele gezin. Met een zipline track, een klimwand voor volwassenen, een klimwand voor kinderen, en een power jump, is er genoeg te doen!

Touro Parc is een pretpark dat buiten Lyon ligt, op een kilometer of 40. Je brengt hier met gemak de hele dag door. Er is een dierentuin, een waterpark met drie grote glijbanen en een gedeelte voor de kleintjes. een museum en een klein pretpark.

Nog meer lezen? Bekijk de website van het toeristenbureau van Lyon!
Ook leuk: Bordeaux met kinderen of een stedentrip Nice met kids
Lyon met kind
Jacques Léone/Lyon Tourisme et Congrès.
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.