Vernieuwde bordspel Levensweg getest met kinderen

0

Het klassieke bordspel Levensweg heeft een update gekregen. En dat was voor mij een reden om dit spel te testen met mijn kinderen. Het was in mijn jeugd een van mijn favoriete spellen en ik had het al jaren niet meer gespeeld.

Het spel is al meer dan 60 jaar oud en dat was voor Hasbro reden om het spel aan te passen aan de hedendaagse samenleving. Eerder kreeg je allerlei traditionele keuzes, die hebben plaats gemaakt voor inclusiviteit. Je kan trouwen, je kan kiezen voor kinderen, maar dat hoeft niet. Jouw gezin kan bestaan uit meerdere ouders, veel kinderen, of uit jezelf en vrienden plus huisdieren.

Levensweg – wat vonden wij ervan?

De kinderen komen uit school en zien het spel liggen. Ze willen er gelijk mee aan de slag. Perfect, dan kunnen zij het klaarzetten en ondertussen ruim ik nog wat op. Dan beginnen we aan het spel. Het eerste rondje is het even wennen: we moeten de spelregels doorlezen en het is steeds even wachten tot we het snappen. Als je de belangrijkste punten eenmaal weet dan is het een gemakkelijk spel om te spelen.

Levensweg

Mijn kinderen zijn heel enthousiast over Levensweg. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Monopoly bewandel je in dit spel een route, met diverse keuzepunten, en het is duidelijk waar het einde van het spel is. Daarna reken je uit wie er gewonnen heeft. Omdat er veel actiekaarten zijn, en verschillende carrières waaronder vlogger en dokter, verloopt ieder spel weer anders. Ze willen dit spel daarom geregeld spelen.

Ik vind het heel leuk om het spel uit mijn jeugd in huis te hebben. In tegenstelling tot de oude versie van dit spel, is dit spel niet ongeëmancipeerd. Wat ik wel jammer vind is dat de kwaliteit van de draaischijf een stuk minder is dan in de originele versie.

Al met al is Levensweg een leuk familiespel dat je geregeld kan spelen. Vanwege de kleine pionnetjes zou ik dit spel niet meenemen op een vakantie met kinderen.

Enthousiast? Het bordspel Levensweg koop je bijvoorbeeld hier. Lees ook onze andere tips voor bordspellen en wij testten ook het spel Monopoly Bouwen.

familie bordspel
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.