Legoland Denemarken met kinderen

Vakantie in Legoland Billund met het gezin

0

Natascha was met haar man, hun dochter van 4 jaar en hun dochter van 6 maanden op vakantie naar Legoland Billund. Zij deelt hun ervaringen in Legoland Denemarken met kinderen.

We zijn alle vier groot fan van Lego. Wij bouwen graag in de avonduren aan de Creator expert sets. De oudste is dol op Lego Friends en de jongste vindt het heerlijk om met Duplo te bouwen en om naar onze Lego te kijken.

Wij wilden zelf graag naar Legoland en dan is die in Denemarken toch wel een ‘must’. We hadden erg veel zin om naar Legoland Denemarken met kinderen te gaan.

vakantie Legoland Denemarken met kinderen

Legoland Denemarken met kinderen

Wij zaten in een huisje op de vakantiepark naast Legoland; Lalandia. Zo konden we lopend naar Legoland. Maar op het vakantiepark zelf staat ook nog een mega groot overdekt complex.

Daarin zijn winkeltjes, eetgelegenheden, een indoor klimfestijn, een schaatsbaan, een zwembad en nog veel meer. Genoeg om je niet te hoeven vervelen dus. Wij hebben dit een beetje afgewisseld: soms waren we in het overdekte complex, en soms waren we in Legoland.

Het huisje was best klein, maar doordat we meer buiten het huisje waren dan er in, was dit geen probleem. Het campingbedje hadden we in de ‘woonkamer’ staan en dat ging eigenlijk ook prima.

vakantie Legoland Denemarken met kinderen

Kindvriendelijk Legoland

Het is er ontzettend kindvriendelijk. Legoland is super kindvriendelijk en ook erg mama vriendelijk. Ze hebben er een prachtige ruimte om de allerkleinsten te verzorgen: inclusief gratis luiers. Je kunt er eten of melk opwarmen, voeden in heerlijke stoelen (dat was nog best gezellig) en verschonen.

Lalandia had overigens ook een ‘babyroom’ waar je je kind kan verzorgen, alleen veel kleinschaliger en er waren geen gratis luiers. We hebben ons allemaal ontzettend goed vermaakt. En Legoland met Halloween is een echte aanrader. Dan kun je ook een ‘brick or treat’-route lopen en je mag dan verkleed het park op.

Wij hebben ons alle vier ontzettend goed vermaakt. En opa en oma zijn later nog met oom, tante, neef en nicht geweest. Zij vonden het ook geweldig. Voor groot en klein is Legoland Billund dus leuk.

vakantie Legoland Denemarken met kinderen

Onze ervaringen in Legoland Denemarken met kinderen

Wij zijn niet verder gekomen dan Legoland en Lalandia en wij hebben ons de hele week niet verveeld. We gaan er graag nog eens naartoe. In Legoland kun je prima eten en in Lalandia is het eten ook goed. Het is er wel prijzig, maar dat is meer een ‘Denemarken-ding’ dan dat het specifiek voor Legoland geldt. De prijs is wel een beetje jammer. Alles is er best duur. Maar als je gewoon goed op de prijzen let, dan gaat het nog wel.

Wat we jammer vonden is dat Lego in Legoland niet echt goedkoper was dan op Lego.com waar je ook nog eens vip-punten spaart voor korting. We hebben natuurlijk wel wat Lego gekocht, zoals het Legoland treintje en wat zelf samengestelde minifigs, maar meer eigenlijk niet.

De autoreis duurde ongeveer acht uur. We zijn daarom vaak even gestopt voor een pauze. Op die manier was het reizen nog wel te doen. Qua weer lijkt het erg op Nederland, dus voor het zonnetje kun je beter een andere bestemming kiezen. Lees verder over deze vakantie op mijn blog.

Verder lezen?
Legoland in Oberhausen
Een rondreis Scandinavië met het gezin
En bekijk dit verslag van een rondreis Denemarken

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.