Koksijde met kinderen | 7x Kinderactiviteiten

0

Koksijde met kinderen, aan de Vlaamse kust, wat is hier te doen voor gezinnen? Wij delen enkele leuke tips voor deze kustplaats in West-Vlaanderen. Daarnaast geven we tips voor accommodaties, voor als je van je daguitstap een langer verblijf wilt maken.

De gemeente Koksijde heeft drie badplaatsen, dat zijn natuurlijk Koksijde, Oostduinkerke en Sint-Idesbald. Daarnaast telt deze gemeente maar liefst 700 hectare natuurgebied! De natuur, de brede stranden en de duinen met de hoogste duin van België, de ‘Hoge Blekker’, zorgen voor een ontspannen dagje uit.

Combineer je weekend of vakantie in Koksijde eventueel met een bezoek aan De Panne met Plopsaland de Panne of aan Nieuwpoort. Of spring in de kusttram en verken de gehele Belgische kust!

Doen in Koksijde Met Kinderen

MuseOs

MuseOs is een natuurhistorisch museum over dierkunde. Dit museum is gespecialiseerd in schedels, skeletten en fossielen van gewervelde dieren.

Abdijmuseum Ten Duinen

Abdijmuseum Ten Duinen biedt een virtuele rondleiding van de abdijsite. Hierdoor is het is alsof je terug in het jaar 1490 bent tijdens je bezoek aan Koksijde met kinderen. Met een Virtual Reality-bril op ontdek je de site. Daarnaast zijn er in het museum soms leuke zoektochten, bekijk daarvoor de actuele activiteiten.

Visserijmuseum

In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum, in Oostduinkerke in de gemeente Koksijde, kom je van alles te weten over visserij. Hier was een leuke familiezoektocht. Omdat er een renovatie gaande is, er komt een potvis aan, gaat dit museum is 2023 pas weer open.

MiniGolf Petit Bois

Een van de bloggers van Reistipsmetkids was bij MiniGolf Petit Bois in Koksijde met kinderen. De reden hiervoor was, omdat de banen er zo ontzettend leuk uitzien. Er zijn namelijk meer banen in deze omgeving. Je kan er minigolfen, uiteraard, en er is ook een terras.

Zwem- & recreatiebad Hoge Blekker

Zwem- & recreatiebad Hoge Blekker heeft een binnen- en buitenbad. Binnen er een 25 meterbad, instructiebad en er zijn drie kinderbaden. Daarnaast is er een wildwaterbad. In de zomermaanden is het verwarmde openluchtbad open. Leuk ook is de glijkoker met sterrenhemel. Er is een cafetaria met buitenterras.

Kinderboerderij De Lenspolder 

Kinderboerderij De Lenspolder ligt in Nieuwpoort. Met allerlei dieren, een speelplein, een bakhuis en een cafetaria.

Andere tips voor Koksijde met kinderen

Overnachten in Koksijde met kinderen

Langer in Koksijde blijven, bijvoorbeeld voor een weekendje weg of een vakantie aan de kust? Dan zijn dit een aantal kindvriendelijke accommodaties die wij aanrader.

  • Holiday Suites biedt appartementen voor gezinnen. Op diverse plekken langs de kust hebben zij aanbod.
  • Sunparks Oostduinkerke heeft een subtropisch zwembad met glijbaan en golfslagbad. Je verblijft in een van de comfortabele vakantiehuizen.
  • Plopsahotel De Panne heeft kamers of suites in de stijl van Maya de Bij, Mega Mindy, Kabouter Plop of een andere Studio 100-held. Bij een verblijf is toegang tot een van de parken inbegrepen.
  • Vakantiewoning Koksijde – Oostduinkerke biedt plek voor 4 tot 6 personen. Met kinderspeelplaats, drie slaapkamers, een tuin en een terras.

Dat waren ze, onze tips voor Koksijde met kinderen. Lees ook onze tips voor West-Vlaanderen en de Westhoek.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.