Kindvriendelijke musea voor peuters

Leuke Nederlandse musea voor jonge kinderen

0

Ook met peuters kan je naar musea gaan. Sterker nog, ik ging graag op pad naar een museum met mijn peuters. De jongste is bijna peuter-af, dus een mooi moment om de kindvriendelijke musea voor peuters in Nederland te delen.

Sommige musea in deze lijst zijn bekend als kindvriendelijke musea, andere musea hebben mij echt verbaasd.

Inhoudsopgave

De leukste kindvriendelijke musea voor peuters

Villa Zebra in Rotterdam

Blogger Ilse bezocht museum Villa Zebra met haar drie kinderen, twee peuters en een kleuter. Haar samenvatting: we hebben een top middag gehad in Villa Zebra.

Het circus waar ze gek konden doen, hoge huizen mochten ze bouwen en we hebben veel boekjes gelezen. Heerlijk om zo met je kind te kunnen spelen. Onze kinderen hebben zich alle drie ontzettend vermaakt!

Museum van de 20e Eeuw in Hoorn

Een museum waarin je heel veel terugziet over de 20e Eeuw. Een feest van herkenning, hoe ouder je bent hoe meer je terugziet. Mijn peuter stoof door het museum heen, totdat hij kwam bij het speelgoed gedeelte.

Bij drie grote tafels heeft hij ruim 1,5 uur gespeeld. Dochter zag de foto’s later en ik heb haar beloofd dat we een keer teruggaan naar het Museum van de 20e Eeuw.

Nijntje museum in Utrecht

Het Nijntje museum mag natuurlijk niet missen in dit overzicht van kindvriendelijke musea voor de kleinsten. Dit is wat mij betreft hét kindermuseum van Nederland. Peuters en kleuters mogen dit museum spelenderwijs ontdekken.

Eye Filmmuseum in Amsterdam

Het Eye Filmmuseum ligt aan op een prachtige plek in Amsterdam, aan het IJ. Het deel dat wij hebben gezien was gratis toegankelijk en is ook het meest kindvriendelijk.

Een eigen film opnemen voor een groen scherm was erg leuk. Zo leuk, dat ze ook andere bezoekers “hielpen” bij hun voorstelling.

Kinderboekenmuseum in Den Haag

Ik denk dat het Kinderboekenmuseum in Den Haag het tweede museum is waar ik met mijn peuter kwam. En dit museum heeft echt indruk gemaakt op ons. Het zit zó goed in elkaar en het is allemaal zo goed uitgewerkt. Hier zie je de openingstijden.

Maritiem Museum in Rotterdam

Het Maritiem Museum heeft het onderdeel Professor Plons. En dit gedeelte is echt bedoeld voor jonge kinderen, die spelenderwijs leren. De kinderen van Esmeralda zijn iets ouder maar die waren hier ook niet weg te slaan. Dus dit museum in Rotterdam is zeker een van de kindvriendelijke musea voor peuters en kleuters.

Ons Lieve Heer op Solder

Na een afspraak in het centrum van Amsterdam, ga ik met peuter naar het Ons Lieve Heer op Solder. Hij was nog geen 2 en vond het museum geweldig.

Allemaal kleine trappen, smalle gangetjes en op zolder opeens een hele mooie kerk (hij vond de kleuren mooi denk ik). Ook dit museum is onverwacht leuk voor peuters.

Veiligheidsmuseum PIT in Almere

Mijn schoonzus was onlangs in Veiligheidsmuseum PIT. Ook haar peuter had het hier erg naar zijn zin en het is zeker een van de kindvriendelijke musea voor peuters en kleuters. Ze raadt dit museum vooral aan voor kinderen die houden van auto’s, politie en brandweer. Lees ook de andere tips voor Almere met kinderen.

NEMO Amsterdam

Met mijn peuters kwam ik regelmatig in het NEMO. Dit is een heel leuk museum in Amsterdam. Het museum is nog geschikter voor wat oudere kinderen, vanaf een jaar of 5/6. Maar: ook met peuters ben je hier uren zoet.

Luchtvaartmuseum Texel

Mijn kinderen van 2 en 3 jaar speelden op de trampoline, op het terras naar het Luchtvaartmuseum op Texel. Zij bleven daar met hun vader, terwijl ik naar het museum ging. Of: dat was het plan.

Toen ik bij de kassa stond kwamen ze langs gerend. Ruim twee uur later waren we nog in het museum. Onverwacht een ontzettende hit en hoort het thuis bij de kindvriendelijke musea voor peuters.

Wat zijn jouw tips voor musea met peuters? Dit zijn toffe interactieve musea. Ook deelden we tips voor uitjes met peuters.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.