Kindvriendelijk vakantiepark Waddeneilanden | 10x Voor Gezin

0

Op vakantie naar de Waddeneilanden met het gezin en zoek je een goed, kindvriendelijk vakantiepark op de Waddeneilanden? Wij delen een aantal parken met voldoende faciliteiten.

Er zijn meer vakantieparken op de eilanden dan degene in deze lijst. We hebben de leukste parken geselecteerd met de meeste faciliteiten. We nemen bij het noemen van de parken de volgorde van TVTAS: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Welk waddeneiland leuk is lees je hier!

Kindvriendelijk vakantiepark Waddeneilanden | Texel

Op Texel heb je een aantal leuke en kindvriendelijke parken. Hieronder delen wij de beste vakantieparken voor een gezinsvakantie of een weekendje weg! Wil je naar Texel, lees dan alvast onze tips voor een verblijf op Texel met kinderen.

Vakantiepark Krim

Het park met de meeste faciliteiten (als je kijkt naar alle vakantieparken op de waddeneilanden!) is Vakantiepark Krim! Dit park heeft een gemiddelde beoordeling van een 9,1 en biedt veel mogelijkheden. Zo is er een binnen- en buitenzwembad. Er zijn glijbanen, wildwaterbaan en er is een spraypark.

Buiten zijn er veel speeltuinen, er is een binnenspeeltuin en er zijn verschillende restaurants! Daarnaast is er zelfs een klimpark en een glow in the dark minigolf. Bekijk dit park!

Landal Sluftervallei

Tweede kindvriendelijk vakantiepark Waddeneilanden op Texel is het park Landal Sluftervallei. Wij waren een lang weekend op dit park (lees de review) en vonden het er heerlijk.

De faciliteiten zijn inderdaad minder uitgebreid dan bij Vakantiepark de Krim. Op de Sluftervallei is er een overdekt zwembad, maar kleiner dan bij de Krim. Voordeel van dit park is in ieder geval de ligging: in de duinen en direct naast het Nationaal Park.

De huisjes op dit park zijn schoon en mooi ingericht. Hier zie je de accommodaties!

vakantie Nederland

Kustpark Texel

Volgende optie op het waddeneiland Texel is het Roompot park Kustpark Texel. Dit vakantiepark ligt dicht bij duinen en strand en je verblijft in een chalet of een villa.

Op het park is er een subtropisch zwembad, speeltuinen, lasergame, Kids club, sportfaciliteiten en een activiteitenprogramma. Hier zie je de opties!

Bosch en Zee

Laatste tip voor Texel met gezin is het vakantiepark Bosch en Zee. Dit park is kleinschalig en je verblijft in een van de appartementen.

Vooral in de zomermaanden is dit een aanrader, vanwege het buitenbad. Er is een peuterbad bij. Op het park zijn speeltoestellen. Bekijk de opties hier!

Vlieland vakantieparken

Volgende tips voor een kindvriendelijk vakantiepark op de Waddeneilanden zijn op het eiland Vlieland. Eerder deelden we al tips voor wat je doet op Vlieland met de kids.

Landal Vlieduyn is het enige vakantiepark op dit waddeneiland. Het is niet al te groot, met maar 36 appartementen. Wel is de gemiddelde beoordeling hoog, want dat is een 8,6. Het park ligt op zo’n 200 meter van het strand, de duinen en het bos.

kindvriendelijk vakantiepark Waddeneilanden
Terschelling

Terschelling Vakantieparken

Volgende waddeneiland waarvoor we tips delen is het fijne eiland Terschelling. Leuk hier is de hoeveelheid aan kinderactiviteiten!

Landal West-Terschelling

Eerste park op Terschelling is het park Landal West-Terschelling. Je verblijft in een van de gelijkvloerse appartementen. Het park ligt bij een bos en de duinen.

Als je wilt zwemmen, dan kan je tegen betaling gebruik maken van het zwembad dat op 500 meter van dit park ligt. Op het park is er een speeltuin bij de Brasserie De Bonte Piet.

Landal Schuttersbos

Het andere vakantiepark van Landal op Terschelling is Landal Schuttersbos. Op dit kindvriendelijk vakantiepark op de Waddeneilanden verblijf je in een van de cottages. Het park ligt bij bos en duinen. Er zijn speeltoestellen!

Résidence Terschelling

Résidence Terschelling heeft een prachtig speelschip en diverse binnenactiviteiten zoals tafelvoetbal, poolen en een kinderspeelhoek. Ook is er een verwarmd binnenbad. De luxe appartementen bieden plaats aan 2 tot 11 personen, sommige hebben een sauna.

Haantjes Vakantiepark

Haantjes Vakantiepark heeft een grote speelplaats voor de kinderen. Op het park is een huis met 4 slaapkamers en er zijn diverse bungalows. Dit vakantiepark ligt op ongeveer 2 kilometer van het strand.

Dellewa

Resort Bungalows Dellewa ligt in de omgeving van bos, duinen en strand! Je verblijft in een van de appartementen met meerdere slaapkamers of in een bungalow. Op dit park is er een binnenzwembad met sauna en er zijn sportfaciliteiten.

Vakantiepark Tjermelân

Vakantiepark Tjermelan heeft bungalows met gratis WiFi en een eigen terras. Op dit park is er een grote speeltuin.

Ameland Vakantieparken waddeneiland

Dan gaan we verder met de opties voor kindvriendelijk vakantiepark waddeneilanden, met het eiland Ameland. Hier zijn er drie vakantieparken.

Vakantiepark Boomhiemke

Vakantiepark Boomhiemke is van Roompot en dit is een modern familiepark. Dit park heeft veel leuke activiteiten voor de kids. Ze kunnen knutselen bij de Koos Kids Club, zwemmen in het overdekte zwembad en sporten bij de gratis sport- en animatieactiviteiten.

Op dit park kan je overnachten in een van de strandchalets! Bijvoorbeeld dit chalet, met twee slaapkamers.

Vakantiepark Ameland State

Twee park op Ameland dat leuk is voor gezinnen is het Vakantiepark Landal Ameland State. Dit park ligt tussen strand, duinen, bos en kwelders. Je verblijft in een van de appartementen. Het strand ligt op 100 meter van dit park. Er is een speelhoek en naast het park is een speeltuin.

Park Roompot Ameland

Een voor ons nieuw merk van parken is Qurios, inmiddels is dit overgenomen door Roompot. Op Ameland kan je overnachten in het park Roompot Ameland. Dit ligt onder de vuurtoren, op ongeveer een kilometer van het strand. Je verblijft in een van de stoere en comfortabele lodges, die mooi zijn ingericht en van alle gemakken zijn voorzien. De familie lodges zijn ook geschikt voor een vakantie met kleine kinderen. Bekijk het aanbod.

vakantie Nederland

Schiermonnikoog

Op het waddeneiland Schiermonnikoog kom je voor de ruimte en de natuur. Wil je overnachten in een vakantiepark hier, dan is er slechts een optie. Dat is het Vakantiepark Vitamaris van Landal. Hier overnacht je in een van de appartementen. Bij dit park is er een indoor zwembad, een Fun & Entertainment-programma, speelhoek, airtrampoline en speeltuin. 

Kindvriendelijk vakantiepark Waddeneilanden | Tot slot

Dat waren ze, de tips voor kindvriendelijke vakantieparken Waddeneilanden. Er zijn op alle waddeneilanden vakantieparken te vinden. Op het ene eiland zijn er meer parken dan op het andere eiland. En ook wisselt het aanbod van faciliteiten nogal.

Zo heb je het park De Krim op Texel met heel veel faciliteiten. En het Vakantiepark Boomhiemke op Ameland biedt dan weer voldoende leuke faciliteiten en de mogelijkheid om een chalet op het strand te huren. Dat is natuurlijk erg bijzonder. Welk park het leukst is hangt echt af van waar jij naar op zoek bent.

Meer tips lezen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.