Kindvriendelijk strand Nederland | 11 tips

0

Een dagje strand met het gezin vind ik zó fijn. We proberen ieder jaar een aantal keer naar een strand te rijden. Dit zijn onze tips voor een kindvriendelijk strand Nederland.

We delen leuke stranden in Nederland aan de Noordzeekust, bij de Waddenzee en ook aan het IJsselmeer.

Kindvriendelijk strand Nederland – Onze tips

Scheveningen

Scheveningen heeft een groot en breed strand. Wij vinden het heerlijk om hierheen te gaan tijdens een weekendje Den Haag. Eerst een stuk wandelen door de duinen, en daarna relaxen bij een strandtent terwijl de kids op het strand spelen.

Bij Scheveningen zijn er veel kindvriendelijke strandtenten, vaak met een speeltuintje!

Noordwijk

Noordwijk ligt iets dichterbij huis voor ons. Voordeel boven Scheveningen en Zandvoort is dat dit strand iets minder mensen trekt. Daarom is het voor gezinnen wat makkelijker, want je hebt wat meer overzicht. Ook hier zijn veel leuke strandtenten. Echt een fijne plek en een aanrader voor een kindvriendelijk strand Nederland.

Zandvoort

In Zandvoort komen we erg vaak. Geregeld ook even om ’s avonds wat te eten aan het strand. Dat geeft ons het ultieme vakantiegevoel.

Zandvoort is best populair. Maar, er zijn ook veel faciliteiten. Als je het strand op loopt vanaf het treinstation, dan kan je de grote speeltuin op het strand tussen twee strandtenten niet missen.

Bergen aan Zee

Bergen aan Zee is zo’n gezellig kunstenaarsdorp, en ik vind het heerlijk om hier een fiets te huren en naar het strand te gaan. De stranden zijn rustig en schoon, een heerlijke plek met het gezin. Zeker een aanrader als je zoekt naar een kindvriendelijk strand Nederland.

Hargen

Bij Hargen aan Zee vind je een aantal strandtenten, één daarvan bereik je alleen te voet of op de fiets. Je vindt dan heel veel rust. Het strand hier is het schoonste van Nederland.

Waddeneilanden

Wij waren op Texel en Terschelling, en de stranden op de waddeneilanden voelden zo anders aan dan die aan de kust van het vaste land. De stranden zijn heel breed en heel rustig. Ideaal!

Wijk aan Zee

Strandtent Aloha in Wijk aan Zee is mijn favoriet. De pizza’s uit de pizzaoven, goede koffie en een groot strand met surfers voor de deur.

Oostkapelle, Zeeland

Zoek je een kindvriendelijk strand Nederland in Zeeland, dan is het strand van Oostkapelle een aanrader. Hier vind je brede en schone stranden. Voor de gezinnen met jonge kids is het strand van de Lage Duintjes ideaal.

Andere tips in Zeeland zijn de stranden van Cadzand en ook het strand bij Ouddorp (op de grens van Zeeland en Zuid-Holland) is een aanrader. Dit zijn andere mooie stranden in Zeeland!

StrandVier in Monnickendam

Zoek je een strandje aan het IJsselmeer, vlakbij Amsterdam, dan is het Hemmeland in Monnickendam een tip. Nieuw is de Strandtent StrandVier, inderdaad aan het vierde strandje. Met ondiep water, veel zand, goede koffie en een gezellige sfeer.

Makkum beach

Blogger Alyt woont in Friesland en zij raadt het strand Makkum Beach, aan het IJsselmeer aan. Hier vind je de combinatie van strand en het schone en ondiepe zwemwater van het IJsselmeer.

NETL

Anouk was met haar zoon bij Netl, de Wildste Tuin van Nederland en ook dit is een tip voor een kindvriendelijk strand Nederland.

Bij Kraggenburg in Flevoland vind je onder andere zwemstrandjes, natuurspeeltuin, bamboejungle, obstacle training parcours en een strandpaviljoen.

Henschotermeer, Utrecht

Het Henschotenmeer bij Woudenberg in Utrecht heeft speelweiden en een speelplek. Er is een strand van wel 4 kilometer lang en je kan er zwemmen in het meer!

Fun Beach The Beach in Panheel

Ben je in Limburg en wil je zwemmen en naar het strand? De kust is wat ver weg, maar Fun Beach The Beach heeft ook heel wat te bieden. Voor de kleinsten is er Little Beach, een speelparadijs voor kids tot 12 jaar. Met een dagstrand met speeltoestellen, peuterbadje, kleuterstrand en heel veel meer.

Wat is jouw tip voor een kindvriendelijk strand Nederland?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.