Kindvriendelijk Jordanië in 5 activiteiten

0

Jordanië met kinderen bezoeken is heel erg leuk. Niet voor niets komt dit land voor in het artikel met kindvriendelijke verre bestemmingen! Omdat ik benieuwd ben naar kindvriendelijk Jordanië, heb ik tips gevraagd voor leuke activiteiten aan het bureau achter VisitJordanië. Zij delen hun leukste tips voor dit land met kinderen!

Op zoek naar een leuke, verre bestemming? Bekijk dan deze tips van landen.

Vijf activiteiten in Kindvriendelijk Jordanië

De Dode Zee

De Dode Zee is een heel bijzondere ervaring, omdat je er kan drijven. Met kleine kinderen is het wel uitkijken: het doet veel pijn als het water in ogen of wonden komt. De hotels aan de Dode Zee zijn allemaal prachtig met enorme zwembaden en pierenbaden voor de kleintjes.

Wadi Rum woestijn

De Wadi Rum woestijn is fantastisch: in een jeep of op een kameel (of zelfs in een luchtballon!) reizen door het eindeloze, prachtige woestijnlandschap dat net een maanlandschap lijkt. Wist je dat de meeste films die zich afspelen op Mars daar zijn opgenomen? Extra bijzonder is een nachtje kamperen onder de sterrenhemel en met de bedoeïenen bij het kampvuur zitten. Er zijn ook luxere kampen waar je je tent met eigen badkamer hebt!

Jordanië met kinderen

Wereldwonder Petra

Wereldwonder Petra is prachtig. Je kunt een koetsje met paarden nemen door de kloof naar de Treasury en met een ezeltje de klim naar de Monastery maken. Drie avonden per week is er ‘Petra by Night’ dan is de hele kloof en de Treasury verlicht met kaarsjes. Heel magisch en ook voor kinderen heel leuk.

Aqaba

Aqaba is het zuidelijkste puntje van Jordanië en de enige badplaats van het land. Het is een gezellige stad met leuke restaurantjes en een mooi strand, waar veel hotels direct aanliggen. Je kunt er ook mooie boottochtjes maken (bijvoorbeeld met een glasbodemboot).

Het kindermuseum in Amman

Dit museum in Amman is leuk voor de hele familie. Er is heel veel te doen en te ontdekken! Amman, de hoofdstad van Jordanië, is verder ook een leuke plaats om te ontdekken met je kinderen. Naast het museum is bijvoorbeeld het King Hussein National Park en verder in de stad zijn een aantal mooie bezienswaardigheden. Bezienswaardigheden in Amman zijn onder andere het Romeinse theater, het forum, het paleis van de Omajjaden en de koning Abdoellah moskee.

De foto’s bij dit artikel komen van VisitJordanië!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.