Kinderactiviteiten in de herfstvakantie | Nl en BE

0

Wat zijn de leukste uitjes voor gezinnen in de herfstvakantie? Wij delen een aantal speciale kinderactiviteiten in de herfstvakantie.

Meer tips lees je in het artikel over uitjes in de herfstvakantie. Of lees over de leukste vakantiebestemmingen tijdens deze vakantie.

Inhoudsopgave

Kinderactiviteiten in de herfstvakantie

Versla de Waterwolf in Madurodam – Den Haag

In Madurodam is een nieuwe attractie geopend, de Waterwolf. Hierin ontdek je hoe Nederlanders van water land hebben gemaakt in de Haarlemmermeer. Jij mag de stoommachine bedienen! En Madurodam heeft natuurlijk nog veel meer leuke attracties, zo kan je leren vliegen op Schiphol. Combineer met een bezoek aan een kindvriendelijke strandtent in Scheveningen.
Dagelijks geopend van 09:00 – 19:00

Zuiderzeemuseum – Enkhuizen

In het Zuiderzeemuseum is het feestweek van 20 t/m 28 oktober. Er is een Oudhollandse kermis. De attracties zijn gratis toegankelijk als je een toegangskaartje hebt! Bekijk ook alle andere extra activiteiten.
Dagelijks geopend van 10:00 – 17:00

VAN GOGH – The Immersive Experience

In Brussel is de Van Gogh tentoonstelling. Een waanzinnige plek, waar je de schilderijen van Van Gogh binnenstapt. Blogger Sigrid was hier onlangs met haar dochter (review volgt) en noemde het de mooiste tentoonstelling waar ze ooit was. Lees haar uitgebreide review.

Bobbejaanland

Pretpark Bobbejaanland in het Belgische Kasterlee staat in het teken van Halloween! Met een enorm spookhuis is er voldoende te griezelen. Maar natuurlijk zijn er veel meer leuke en spannende attracties! Lees de recensie van Marilyn.
Kijk op de website voor de openingstijden

Kinderpretpark Julianatoren

Ook Julianatoren staat in het teken van Halloween en dat begint al op de parkeerplaats! Daar staat namelijk een spookhuis! Anouk was er onlangs en schreef deze review.
Dagelijks geopend van 10.30 – 17.00

Bokrijk

In het Belgische Genk (lees wat je doet in Genk met kinderen) vind je Bokrijk. Marilyn was hier met haar gezin en had aan een dag niet genoeg om alles te doen en te zien. Er is een openluchtmuseum, het Arboretum, de Openluchtspeeltuin en er zijn heel wat wandel- en fietsroutes.

De Mosten

Tussen Antwerpen en Breda, aan de Belgische kant, ligt het domein van De Mosten. Hier zijn allerlei activiteiten te doen, waaronder de speurneuzen wandeling. Deze wandeling kan ook in het donker met een zaklamp! Bekijk alle informatie over de herfstweekends op hun Facebookpagina.

Bokrijk met kinderen
Bokrijk

Nederlands Stoommachinemuseum Medemblik

Tekenen met hulp van een illustrator, op de foto gaan met je lievelingsdier, sieraden maken, koekjes bakken en voorleesmiddagen. In het Nederlands Stoommachinemuseum is er tijdens de vakantie (van 13 tot en met 28 oktober) heel wat te doen voor gezinnen. Bekijk de website voor de activiteiten en de openingstijden.

Uitvindfabriek Breda

Van 17 t/m 20 oktober 2018 is er tussen 11.00 en 12.30 uur de Scrap-workshop van de Uitvindfabriek. Kinderen mogen oude apparaten uit elkaar halen. Op die manier ontdekken ze wat erin zit. Van deze oude materialen kunnen ze een kunstwerk bouwen.

Orchideeën Hoeve

Een van de leukste uitjes van 2017 was voor ons de Orchideeën Hoeve. Indoor, dieren, planten en spelen. Er is heel wat te doen. In de herfstvakantie kan je kennismaken met griezelige dieren en er is een nieuwe familieshow: ‘Eten of gegeten worden?!’.
Dagelijks geopend van 9:00 – 18:00

Wat zijn jouw tips voor kinderactiviteiten in de herfstvakantie?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.