Kerstvakantie uitjes voor gezinnen – Nederland

Musea, pretparken en meer

0

Hoera, het is kerstvakantie! Maar na een paar dagen uitslapen, pyjamadagen en koekjes bakken, wil je op pad. Ik deel leuke uitjes tijdens de kerstvakantie met kinderen in Nederland.

Heb jij tips voor kerstvakantie uitjes voor gezinnen laat het me weten. Dan zet ik ze erbij!

Kerstvakantie uitjes voor gezinnen door heel Nederland

Amsterdam met kids

In Amsterdam is het Amsterdam Light Festival van 29 november t/m 20 januari. In deze periode is de stad prachtig verlicht. Er gaan rondvaartboten, waardoor het ook met kleine kinderen leuk is om de stad te bewonderen.

Blogger Anke was met de speciale kids cruise van Blue Boat companylees hier haar ervaringen. Combineer het festival met schaatsen bij het Rijksmuseum.

Ook leuk in Amsterdam is de Koffieschenkerij

Disney on Ice

Van 22 tot en met 30 december is er in Utrecht de ijsshow Disney On Ice. De Disney Magie op het ijs. Houden jouw kinderen van Disney, dan is dit echt een bijzonder uitstapje tijdens de kerstvakantie.

IJsbeeldenfestival

Op zoek naar een echt winters gevoel? Dat kan in Zwolle bij het
Het Nederlands IJsbeelden Festival. In de kerstvakantie is er de kinderattractie WinterWonderland. Lees ook onze review.

Openingstijden in de kerstvakantie: op Nieuwjaarsdag na is het alle dagen van de week geopend in de kerst- en voorjaarsvakantie. 

Slagharen – Miracle of Lights

In ponypark Slagharen is het tijdens de kerstvakantie ook echt winter. Miracle of Lights, een lichtjesparade met aansluitend een avondspektakel. 

Dit spektakel is van 3 oktober 2018 tot en met 6 januari 2019. Zodra het avond wordt, gaan er duizenden lichtjes aan.

Spoorwegmuseum – Utrecht

Van 22 december tot en met 6 januari is er het winter station in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het hele museum komt in een hele romantische sfeer vanwege alle lampjes en kerstdecoratie. Tussen de treinen kan er ook geschaatst worden! Lees alle info hier.

Winterstad Middelburg

Middelburg winterstad is er van 1 december tot en met 6 januari 2018. Het middelpunt in Middelburg is de ijsbaan op de markt. De winkels en terrassen er omheen zijn ook in winterse sferen.

Orchideeën hoeve

De Orchideeën hoeve is een indoor bloemen- en dierentuin. Dit is een ontzettend leuke plek te zijn voor een dagje uit. Met dieren, een mooie vlindertuin, veel planten en bloemen en een grote speeltuin is er genoeg te doen voor jong en oud.

Van  24 december tot en met 6 januari verandert de Orchideeënhoeve in een magische winterdroom.

Winters Noordwijk

Je kan naar Noordwijk gaan voor een fijne, winterse strandwandeling. Tot en met 27 januari is Noordwijk omgetoverd tot een Winter Wonderland.

Combineer het wandelen met het gezin over het strand met schaatsen bij restaurant het Zuiderbad in Noordwijk. Daarnaast worden er ook allerlei oud Hollandse spellen georganiseerd. Goed voor een dagje uit! Lees alle info hier.

Czaar Peterhuisje in Zaandam

In de schoolvakanties organiseert het Czaar Peterhuisje in Zaandam regelmatig familie workshops Matroesjka schilderen.

Je leert hierbij veel over de bekende Russische houten poppen en hoe je deze zelf zo mooi mogelijk kunt beschilderen. Ouders zijn van harte welkom bij deze creatieve workshop, om zelf mee te doen of om hun kind te helpen.

Op donderdag 27 december is de Russische winterworkshop Kerstengel maken. Dit is doorlopend tussen 11:00 en 15:00.

Voor een hapje en drankje wordt gezorgd en je mag natuurlijk ook het kleine museum even bezoeken. Blogger Nicole was hier met haar zoon (8), nichtje (9) en neefje (11) en was net als de kinderen erg enthousiast: een absolute aanrader!

Madurodam

Van 27 t/m 30 december is er in Madurodam een spectaculaire lichtshow genaamd ‘VONK18’. Deze avonden zijn fantastisch om mee te maken.  

PIT Veiligheidsmuseum in Almere

Van 22 december 2018 t/m 6 januari 2019 is er heel wat te doen in het PIT Veiligheidsmuseum in Almere. Zo is er de Brandweer LEGO Expo 2018,  je kan schaatsen op de Winter Playground, ontmoet de brandweer of ambulanceverpleegkundige of doe de nieuwe PAW Patrol speurtocht.

Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Toverland

Een bezoek aan Toverland is extra sfeervol tijdens de Magische Winterweken. Het attractiepark is dan versierd met dennenbomen, kerstballen en lampjes. Ook is er winters entertainment met de nieuwe goochelshow A Magical Dream.

Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is erg leuk om met kinderen te bezoeken. In de kerstvakantie zijn er extra veel activiteiten.

Speel bijvoorbeeld de Escape game met je (klein)kinderen en ontdek samen de collectie van de vaste tentoonstelling Reis rondom de Zuiderzee.

Op zondag 6 januari van 12.00 tot 13.30 uur vindt het eerste miniconcert – voor kinderen van 5 – 11 jaar – van 2019 in het binnenmuseum plaats.

Wat zijn jouw tips voor kerstvakantie uitjes voor gezinnen? Lees ook de tips voor met Pasen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.