Kerkrade met kinderen | Leukste kinderactiviteiten

0

Wat doe je in Kerkrade met kinderen? Wij waren in deze stad in het zuiden van Limburg op vakantie en delen al onze tips.

Kerkrade is een stad in het zuiden van Limburg en de stad ligt tegen de Duitse grens aan. Dit zijn de leukste kinderactiviteiten.

Kerkrade met kinderen – Kinderactiviteiten

GaiaZoo

Natuurlijk moeten we onze tips beginnen met de GaiaZoo. Deze dierentuin is een van de mooiste dierentuinen van Nederland! Er is veel aandacht besteed aan de vormgeving. Zo zijn er veel presentaties en ligt de aandacht in het park echt op de dieren. De dieren hebben grote verblijven, die je vaak van verschillende plekken kan zien. Soms moet je even zoeken naar de dieren, wat echt zijn charme heeft.

Continium Discovery Center

Het Continium is een interactief doe- en ontdekmuseum en gaat over de wetenschap en de invloed daarvan op het dagelijks leven. Dit museum is ontzettend kindvriendelijk. Ontrafel het mysterie van Ötzi, je kan op tijdreis gaan in het Warp Theater en er is een Explore Zone.

Darteldome

Regent het of is het heel erg warm tijdens je bezoek aan Kerkrade met kinderen? Ga dan naar binnenspeeltuin Darteldome, met onder andere een dansvloer, trampolines en een tokkelbaan.

Iets verderop kan je ook naar Avonturenland Heerlen, een andere binnenspeeltuin.

Botanische tuin

Als je houdt van de natuur is de botanische tuin een fijne plek om heen te gaan. Bij het theehuisje met terras kan je terecht voor een stuk vlaai. De toegangsprijzen liggen laag: € 4, – voor volwassenen, € 2,75 voor kids.

Mondo Verde

Speeltuin Berenbos

Speeltuin Berenbos is groot, en er is veel te doen! Dit is echt een leuk uitje in Kerkrade met kinderen. Deze speeltuin is ruim 5000 m2 en er staan meer dan 30 toestellen. Voldoende te doen dus voor een dagdeel!

Mondo Verde

Officieel liggen de wereldtuinen van Mondo Verde in Landgraaf, maar ze liggen zo dichtbij Kerkrade dat we de tip toch opnemen. Er zijn prachtige tuinen, dieren en er zijn zes attracties. Een heel divers uitje!

Columbus Earth Center

Het Columbus Earth Center vind je ook aan het Museumplein in Kerkrade. Een uniek bezoek is dit, je bekijkt de aarde door de ogen van een astronaut. In het speciale theater zie je de aarde zoals je haar nooit eerder zag. Ook ervaar je hoe het voelt om boven de aarde te zweven. Daarna kan je de Earth Family Quiz met spannende experimenten spelen.

Bekijk de opties voor kindvriendelijk overnachten in Kerkrade en omgeving.

Lees naast deze tips over Kerkrade met kinderen ook over:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.