Gezinservaring: kamperen in Frankrijk met kinderen

0

Kamperen in Frankrijk met het gezin, Pauline deed dit met haar drie schoolgaande kinderen en deelt hun ervaringen in deze reisblog. 

Kamperen in Frankrijk

Elk jaar tuffen we met onze volgeladen bolide én aanhanger richting Frankrijk. Waarom? Het is een prachtig land en er is zoveel te ontdekken. Toch zeggen we elk jaar weer: dit was de laatste keer, volgend jaar ‘doen’ we een ander land. Wij laden altijd onze zevenzitter met dakkoffer tot aan de nok toe vol, daarnaast hebben we sinds twee jaar een aanhangkarretje dat het inpakken een stuk makkelijker maakt. Nu blijft de auto redelijk leeg, nou ja leeg… met drie kinderen achterin én een hond met alle toebehoren voelt de auto al best vol aan.

Ik raad kamperen met je gezin zeker aan, het is gezellig, kneuterig, een beetje overleven soms, maar het maakt je creatief.

De reis gaat altijd prima. Met genoeg vermaak voor de kleintjes, iPads, puzzelboekjes, filmpjes, spelletjes, enzovoorts kunnen wij altijd flinke stukken doorrijden.

Campings in Frankrijk

Wij verblijven op campings. Afgelopen jaar deden we er drie. De eerste camping verbleven we in een stacaravan, dit was voor een reportage voor de blog. De andere twee campings bivakkeerde we in onze eigen tunneltent. Ik vind campings ideaal voor de kinderen. Ze hebben daar alle ruimte om te spelen en te banjeren.

france2

Kamperen in Frankrijk: inpakken voor de volgende camping

Onze vakantie met kinderen was niet echt een rondreis, maar ik vind het wel altijd fijn om meerdere plekken te bezoeken. Op de dag dat we moeten inpakken, vraag ik me wel altijd af ‘waarom wilden we dit?’ Maar als we dan eenmaal weer staan op de volgende plek, weet ik weer waarom. Verandering en nieuwe plekken ontdekken is fijn en uitdagend.

De campings

Onze eerste plek, Le crotoy, was fantastisch, maar de weersomstandigheden brachten wel wat roet in het eten. Lees in dit artikel de tips. Op de tweede lokatie was er geen knal te beleven, maar dat was ook niet nodig. We verbleven op een idyllische camping, waar je volledig tot rust kwam. De kinderen hadden genoeg vermaak op de minicamping en bovendien verbleven we daar met vrienden. Op de derde camping waren we in de buurt van Saumur. Hier waren we al eens eerder geweest.

Kamperen met gezin

Afgelopen vakantie hadden we eindelijk eens een vakantie zoals ik een vakantie voor ogen had. Ik raad kamperen met je gezin zeker aan, het is gezellig, kneuterig, een beetje overleven soms, maar het maakt je creatief. Frankrijk is een fantastisch land en ongetwijfeld tuffen we volgend jaar weer die kant op.

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.