IJmuiden met kinderen | De beste tips

0

Afgelopen zomer kampeerde ik in IJmuiden met kinderen. Wij hebben een heerlijke tijd gehad op de camping in de buurt van het strand. Ook kwamen wij erachter dat er in IJmuiden best veel te doen is met kinderen. In dit artikel deel ik een aantal tips!

Ik huurde een fiets met kinderzitjes. Zo kon ik IJmuiden heel gemakkelijk ontdekken met mijn jonge kinderen.

IJmuiden met kinderen

1. Strandtent Springvloed

Toen ik ging kamperen met de kinderen kreeg ik deze tip van meerdere mensen. Aan het strand van IJmuiden (wat sowieso heel leuk is met kinderen) ligt deze strandtent. Het leuke aan dit restaurant is dat het zo kindvriendelijk is en er zijn heel veel trampolines buiten! Zelf lig je in een hangmat te chillen.

Lees de tips voor kindvriendelijke strandtenten IJmuiden

2. Forteiland IJmuiden

In het Noordzeekanaal ligt een fort half onder de grond en staat op een eiland. Jouw bezoek aan dit fort start op de boot, op het eiland wandel je door het enorme gangenstelsel. In de zomer zijn er doe-dagen voor gezinnen.

3. Bunker museum in IJmuiden met kinderen bezoeken

Tegenover de camping waar wij stonden is de ingang van het bunker museum. Dit museum is enkel op zondagen open. Daarnaast is er ook een bunkerroute die je ieder moment van de dag kan lopen. Mijn kinderen vonden dit fantastisch. Door de duinen struinen en bunkers bekijken.

Wil je naast de bunkerroute nog meer de natuur in? Via de ingang Heerenduinen kom je bij het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dit is een prachtig natuurgebied. Wij gaan graag naar de Kennemerduinen, dat iets zuidelijker ligt.

4. Zwembad

Een groot zwembad is zwembad De Heerenduinen. Er is voor de kleine kinderen een peuterbad met glijbaan. Ook is er een whirlpool en in de zomer speel je buiten of zwem je in het buitenzwembad.

5. Speeltuinen

Met de kids fietste ik door IJmuiden en overal kwamen we kleinere speeltuinen tegen. Daarnaast zijn er ook in ieder geval twee grote speeltuinen: speeltuin Zeewijk en speeltuin De veilige haven.

Allebei de speeltuinen zijn voor een heel klein bedrag toegankelijk. Altijd goed voor een dag plezier met de kids!

6. IJmuider Zee- en Havenmuseum

Ook leuk om te doen als je in IJmuiden bent is een bezoek brengen aan het IJmuider Zee- en Havenmuseum. Hier leer je over de geschiedenis van de zeevaart en het vissen in IJmuiden. Ook geschikt voor met de kids.

Iets verderop, in Driehuis, is het Pieter Vermeulen Museum. Bekijk de tentoonstellingen en de openingstijden op de website.

Leuk dierenpark in Noord-Holland: Blanckendaell park.
Lees de tips voor Haarlem met kinderen.

Op de hoogte blijven van activiteiten met kinderen, volg mij op Facebook!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.