Groningen met kinderen | Tips voor de stad

2

Wat je kan doen in Groningen met kinderen? Yvonne woont al elf jaar in de stad Groningen en kent de leukste plekjes!

In deze blog deelt zij haar tips voor Groningen stad met het gezin. Mis jij leuke tips, deel ze met ons. Dan zetten we ze erbij!

Groningen met kinderen

De hoornseplas

Dit is echt het mooiste stukje natuur van Groningen (stad). In de zomer kan je hier heerlijk zwemmen. Het is hier dan ook lekker druk zodra het mooi weer is. En als het wat kouder is of minder mooi weer, dan kan je je hier ook prima vermaken.

Er is een leuke speeltuin en je kan om het meer heen lopen. Dit is een mooi stuk lopen, op verhard pad en toch door de natuur. 

Ben je klaar met buitenspelen, lopen of zwemmen, ga wat eten bij Kaaphoorn, dit zit bij de Hoornseplas. Het parkeren en het bezoek aan de Hoornseplas is allemaal gratis.

Denderz

Denderz is een nieuw, hip en trendy cafe in hartje Groningen. Ze richten zich vooral op jonge gezinnen. Zo kunnen papa en mama gezellig kopje koffie of thee drinken en iets lekkers eten, terwijl hun kleintjes lekker spelen in de speelhoek.

Je kan er ook heerlijk lunchen en wat ook nog eens erg handig is, ze hebben er ook een kledingshop bij. Je kan dus gelijk even iets nieuws scoren voor je kleine spruit.

En op sommige dagen is er zelfs een kinderkapper aanwezig. De zaak ziet er heel erg mooi en rustgevend uit: mooie pasteltinten. Er is een leuke speelplaats voor de kinderen, vooral voor 0 tot 4 is dit een leuke speelhoek.

Stadspark

Het Stadspark mag zeker niet ontbreken als je een bezoekje brengt aan Groningen met kinderen. In het stadspark vind je een mooie grote (nieuwe) speeltuin. Deze speeltuin is vrij recent geopend, nadat hij totaal vernieuwd is.

Het grote voordeel is dat je er nu ook kan spelen als het geregend heeft, omdat de vloer van een soort rubber/kunstgras gemaakt is. En er dus geen modder ligt, de weg er naar toe wel. Deze speeltuin bied veeluitdaging niet alleen voor kleine kinderen, maar ook de wat oudere kinderen.

Kinderboerderij

Uitgespeeld? Dan kan je een bezoekje brengen aan de kinderboerderij, die kan je meteen naast de speeltuin vinden. Deze is bij nat weer wel erg modderig. De geiten, kippen en schapen lopen  los en vinden de aandacht (eten) helemaal prima.

Er zijn nog veel meer dieren te ontdekken bij deze leuke kinderboerderij. Op sommige dagen kan je ook nog eens ponyritje maken. Dit hebben de jongens een paar keer gedaan, maar die vinden de rondjes te kort.

Dit alles zit allemaal bij elkaar in het park (natuur). Er is ook een kiosk aanwezig en toiletten.

Eten in het Stadspark

Wil je lekker uit eten, dan kan je een stukje verderop in het park. Lekker wokken bij de Ni Hao in het stadspark. Zelf hebben we er nog nooit gegeten, we halen onze Chinees daar wel altijd. Maar wat ik gehoord heb is dat daar ook een leuke speelplaats is voor de kinderen.

Jump XL Groningen

Als het een regenachtige dag is, is het een goede idee om naar Jump XL Groningen te gaan met de kids. Er zijn hier heel veel trampolines.

Een andere optie op een regenachtige dag is om naar Monkey Town Groningen te gaan.

Winkelen in Groningen met kinderen

Groningen heeft een super gezellig centrum om te winkelen en lekker te eten. Het beste kan je je auto parkeren bij het P&R terein in Haren of bij P&R Karingen, je kan dan voor een paar euro met de bus op een neer. Vanaf Kardinge is het € 6,00 (dit kaartje is dan geldig voor maximaal 5 personen, het is een retour).

Er zijn veel gezellige terrassen te vinden op de gezellig pleinen. Om te winkelen ga ik graag naar de Zwanenstraat (in het centrum). Dit is een super gezellige straat met allemaal leuke en unieke winkeltjes en verschillende lekkere eetgelegenheden.

GRID Grafisch Museum

Een heel tof kindvriendelijk museum in Groningen stad is het GRID Grafisch Museum. In dit grafisch museum kunnen kinderen op woensdag en zondag in de middag allerlei workshops volgen. En in de vakantieperiodes zijn er extra activiteiten. Zeker een aanrader voor creatieve kinderen.

Speeltuin in de Oosterparkwijk

Bij de Kraneweg 68 in Groningen is een leuke speeltuin. Deze wijkspeeltuin Groningen heeft onder andere een klimrek en een glijbaan.

Forum Groningen

Een van de leukste uitjes in Groningen met kinderen is het bezoeken van Forum Groningen.

Wat dit is? Er is onder andere een bibliotheek, een medialab en een smartlab. Zo kan je er onder andere naar de film. Bekijk hier alle mogelijkheden.

Overnachten in Groningen met kinderen

Verblijf bijvoorbeeld in Modern spacious house, een villa met twee slaapkamers. Het is nieuw en de villa is modern ingericht!

Bud Gett Hostels is een budget hostel met schone kamers.

Best Western Apartments Groningen Centre ligt aan de rand van het centrum van Groningen. Het appartement heeft een slaapkamer. Dit zijn ruime appartementen en er is vriendelijk personeel.

Groningen met kinderen ontdekken

Als je de stad op een leuke manier wilt ontdekken, dan kan dat per rondvaartboot! En wil je de stad van bovenaf zien, beklim dan de Martinitoren.

Deze toren is met 97 meter het hoogste gebouw in de stad. Voor kinderen is er een puzzeltocht in de toren. Onderweg naar boven, via 300 treden, kunnen de kinderen ook nog speuren. Vraag ernaar bij de kassa.

2 Comments
  1. Yvonne zegt

    Leuke tips! (Karingen moet trouwens Kardinge zijn denk ik?)

    1. Karlien zegt

      Denk dat je gelijk hebt, ik pas het aan!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.