Tips voor een gezinsvakantie India met kinderen

1

Een gezinsvakantie India: Yvonne deelt haar tips. Yvonne is moeder van twee kleine kids en reist graag. Zij waren met hun kinderen in India op vakantie, sindsdien kan zij alles vertellen over een succesvolle gezinsvakantie naar India

Gezinsvakantie India

Reizen in India met kinderen

Een gezinsvakantie in India, de meeste mensen zijn niet meteen enthousiast. Toch is vooral het hectische Noorden van het land een plek waar kinderen hun ogen zullen uitkijken en met de nodige voorbereidingen kun je hier prima met kinderen rondreizen.

Ik zou in elk geval kiezen voor een auto met chauffeur en van te voren goede middenklasse hotels boeken. Zorg dat je kinderen schone handen hebben bij het eten en eet alleen op plekken waar het druk genoeg is. Zoek van te voren uit wat je ongeveer wilt zien en halveer dit aantal bezienswaardigheden, of verdubbel je reistijd.

India kost tijd en een rustdag (of ochtend) zo af en toe is erg fijn na een lange reisdag of een drukke dag sightseeing. Een hotel met zwembad is dan erg fijn.

1. Gezinsvakantie India: Maak een kamelentocht

Op veel plekken in Rajasthan kun je heel makkelijk zelf een kamelentocht maken. De kinderen zullen het fantastisch vinden. Oudere kinderen kunnen bovenop de kameel zitten, voor de kleinsten is het handiger een kamelenkar te nemen. Lees hier mijn ervaring met de kamelentocht!

kamelen-safari-met-kinderen

2. Gezinsvakantie India: Bezoek één van de vele forten
In Rajasthan zijn veel oude paleizen en forten, allemaal prachtig versierd en zeker tot de verbeelding sprekend van kinderen. Mooie voorbeelden zijn het Amber fort bij Jaipur en het hooggelegen fort van Jodhpur. Ook het paleis in Udaipur is schitterend, maar er zijn in heel Rajasthan enorm veel kleinere forten en paleizen te vinden die minstens even leuk zijn om met kinderen te bezoeken.

3. Gezinsvakantie India: Overnacht in een oud fort
Op sommige plekken kun je overnachten in een fort. Vaak zijn deze forten omgetoverd tot heritage hotels, maar soms kom je een pareltje tegen dat nog in oude staat is en op die manier als hotel wordt gebruikt.

Meestal kosten kamers in dit soort forten slechts een fractie van wat een heritage hotel kost en de hele ervaring is zo een stuk authentieker. Zo sliepen wij in woestijnstadje Mahansar in Narayan Niwas Castle in de heritage suite voor net iets meer dan 35 euro per nacht.

4. Gezinsvakantie India: Ga tijgers zoeken
Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen kun je een dag met ze op safari gaan. Voor hele jonge kinderen zou ik een safari niet aanraden, het wachten tot je wild ziet kan soms lang duren.

Bovendien is het in de wintermaanden (beste tijd voor het spotten van tijgers) in de vroege ochtend en begin van de avond, wanneer je het beste op safari kunt gaan, gewoon erg fris. Er zijn nog een paar reservaten in India waar tijgers in het wild leven. Ranthambore national park is er één van.

5. Gezinsvakantie India: Ga vliegeren

Halverwege januari vindt in grote delen van Noord-India het kite-festival plaats. Al weken van te voren zie je overal kinderen met hun vliegers op de daken staan oefenen om andere vliegers te snijden en zo uit de lucht te halen. Al voor 1 roepie koop je een vlieger en voor 5 een stuk touw. Doe als de lokale kinderen en ga vliegeren.

Dansen India

6. Gezinsvakantie India: Ga naar een dansvoorstelling of puppet show
In India kunnen de vrouwen prachtig dansen. In Udaipur, in de Bagore Ki Haveli, gingen wij bijvoorbeeld naar een geweldig leuke voorstelling van zang, muziek en dans. Onze dochter heeft er haar ogen uitgekeken en lekker staan meedansen.

In hetzelfde Udaipur, maar ook in andere plaatsen, zagen we een poppenvoorstelling met handgemaakte Rajasthaanse poppen.

7. Gezinsvakantie India: Maak een treinreis
Reizen met de trein in India is een belevenis en de kinderen zullen genoeg aanspraak hebben op de perrons en in de trein. Reis je met jonge kinderen, boek dan een sleeper-compartiment, zodat je kind lekker kan liggen en slapen als het dat wil.

Als je op vakantie naar India gaat dan heb je een visum nodig. Koop direct je visum voor India met iDEAL online, zodat je je daar geen zorgen meer over hoeft te maken. Lees over het aanvragen van een visum voor India.

Lees verder over India op Yvonne haar site: www.yvonnevanderlaan.nl

1 reactie
  1. DisneyChicks.nl zegt

    Wow, een reis naar India lijkt ons zo gaaf! Al is het maar voor de prachtige kledendrachten en inderdaad het bezoeken van tijgers!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.