INDIA met KINDEREN | 5x FAMILIEREIZEN + Tips

1

Een gezinsvakantie India: Yvonne deelt haar tips. Yvonne is moeder van twee kleine kids en reist graag. Zij waren met hun kinderen in India op vakantie, sindsdien kan zij alles vertellen over een succesvolle gezinsvakantie naar India.

Een gezinsvakantie in India in Azië, de meeste mensen zijn niet meteen enthousiast bij het idee. Toch is vooral het hectische noorden van het land een plek waar kinderen hun ogen zullen uitkijken en met de nodige voorbereidingen kun je hier prima met kinderen rondreizen.

Wij delen de tips van Yvonne die met peuters en kleuters in India op rondreis was én wij delen de leukste familiereizen naar India, zodat je goed voorbereid op reis kan gaan.

Inhoudsopgave

Familiereizen India met kinderen

India & Nepal met Djoser

Met Djoser Family kan je mee op een 21-daagse groepsreis voor gezinnen door India & Nepal. In India ontdek je de kleurrijke steden Delhi en Jaipur, je gaat naar de wereldberoemde Taj Mahal en de heilige stad aan de Ganges, Varanasi. In het Ranthambore nationaal park ga je op safari en in Kathmandu kun je naar hartenlust winkelen en dwalen door de middeleeuwse straatjes.

 • Slapen in het paleis van de Maharadja
 • Bijzondere tocht per nachttrein van Agra naar Varanasi
 • Interessante excursie naar het Amber-fort in Jaipur
 • Tijgersafari in Ranthambore nationaal park
 • Bezoek aan de wereldberoemde Taj Mahal
 • Inclusief boottocht op de Ganges in de heilige stad Varanasi
 • Jeepsafari naar de 20.000 meren bij Chitwan nationaal park
 • Excursie naar koningsstad Bhaktapur

Individuele rondreis met Riksja Family

Bij Riksja Family boek je een individuele rondreis door India met kinderen op maat! Zij zeggen over dit land: Het is misschien niet het eerste land waar je aan denkt maar het is geschikt voor het hele gezin, of je nu met kleine kinderen reist of met tieners. Je reist met een auto met chauffeur dus je hebt alle tijd om je samen met de kinderen te verbazen over koeien die kriskas oversteken en de kleurrijke chaos.

Er staan 8 voorbeeld-rondreizen op de website, jullie reis wordt afgestemd op jullie wensen en ook het reistempo ligt lager dan bij reizigers zonder kinderen.

Familiereis NOORD-INDIA bij KoningAap

De Familiereis NOORD-INDIA is een groepsrondreis voor gezinnen. Deze 16-daagse reis gaat in een ontspannen tempo langs de mooiste hoogtepunten. Natuurlijk is er tijd voor ontspanning en er zijn allerlei speciale activiteiten afgestemd op de kinderen. Ze hebben accommodaties uitgezocht die allemaal beschikken over een zwembad!

 • Speciale familiereis: voor reislustige ouders en kinderen
 • Kamelensafari bij Khimsar, Amberfort en Rattentempel inbegrepen
 • Aparte vertrekdata voor reizen met pubers van 12+
 • Diverse op de jeugd gerichte activiteiten zoals vliegeren of rit per ossenkar

Familiereis India en Nepal met Sawadee

De Familiereis India en Nepal van Sawadee is een 20-daagse reis in een groep met andere gezinnen. Tijdens deze familiereis door India en Nepal zul je betoverd raken door de forten en paleizen van de vroegere Maharadja’s en de grandeur van de Taj Mahal.

 • Afwisselende reis door steden en natuur
 • Jaipur, Delhi en Agra
 • Taj Mahal in Agra
 • Pokhara, aan de voet van de Himalaya
 • Unieke kanotocht
 • Safari in Chitwan Nationaal Park

Gezinsvakantie India met kinderen | Onze tips na een rondreis

Reizen in India met kinderen

Ik zou in elk geval kiezen voor een auto met chauffeur en van te voren goede middenklasse hotels boeken. Zorg dat je kinderen schone handen hebben bij het eten en eet alleen op plekken waar het druk genoeg is. Zoek van te voren uit wat je ongeveer wilt zien en halveer dit aantal bezienswaardigheden, of verdubbel je reistijd.

India kost tijd en een rustdag (of ochtend) zo af en toe is erg fijn na een lange reisdag of een drukke dag sightseeing. Een hotel met zwembad is dan erg fijn.

1. Maak een kamelentocht

Op veel plekken in Rajasthan kun je heel makkelijk zelf een kamelentocht maken. De kinderen zullen het fantastisch vinden. Oudere kinderen kunnen bovenop de kameel zitten, voor de kleinsten is het handiger een kamelenkar te nemen. Lees hier mijn ervaring met de kamelentocht tijdens een rondreis door India met kinderen!

2. Bezoek één van de vele forten

In Rajasthan zijn veel oude paleizen en forten, allemaal prachtig versierd en zeker tot de verbeelding sprekend van kinderen. Mooie voorbeelden zijn het Amber fort bij Jaipur en het hooggelegen fort van Jodhpur. Ook het paleis in Udaipur is schitterend, maar er zijn in heel Rajasthan enorm veel kleinere forten en paleizen te vinden die minstens even leuk zijn om met kinderen te bezoeken.

3. Overnacht in een oud fort

Op sommige plekken kun je overnachten in een fort. Vaak zijn deze forten omgetoverd tot heritage hotels, maar soms kom je een pareltje tegen dat nog in oude staat is en op die manier als hotel wordt gebruikt.

Meestal kosten kamers in dit soort forten slechts een fractie van wat een heritage hotel kost en de hele ervaring is zo een stuk authentieker. Zo sliepen wij in woestijnstadje Mahansar in Narayan Niwas Castle in de heritage suite voor net iets meer dan 35 euro per nacht.

4. Ga op safari en tijgers zoeken

Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen kun je een dag met ze op safari gaan. Voor hele jonge kinderen zou ik een safari niet aanraden in India met kinderen, het wachten tot je wild ziet kan soms lang duren.

Bovendien is het in de wintermaanden (beste tijd voor het spotten van tijgers) in de vroege ochtend en begin van de avond, wanneer je het beste op safari kunt gaan, gewoon erg fris. Er zijn nog een paar reservaten in India waar tijgers in het wild leven. Ranthambore national park is er één van.

5. Ga vliegeren in India met kinderen

Halverwege januari vindt in grote delen van Noord-India het kite-festival plaats. Al weken van te voren zie je overal kinderen met hun vliegers op de daken staan oefenen om andere vliegers te snijden en zo uit de lucht te halen. Al voor 1 roepie koop je een vlieger en voor 5 een stuk touw. Doe als de lokale kinderen en ga vliegeren.

6. Ga naar een dansvoorstelling of puppet show

In India kunnen de vrouwen prachtig dansen. In Udaipur, in de Bagore Ki Haveli, gingen wij bijvoorbeeld naar een geweldig leuke voorstelling van zang, muziek en dans. Onze dochter heeft er haar ogen uitgekeken en lekker staan meedansen.

In hetzelfde Udaipur, maar ook in andere plaatsen, zagen we een poppenvoorstelling met handgemaakte Rajasthaanse poppen.

7. Maak een treinreis

Reizen met de trein in India met kinderen is een belevenis en de kinderen zullen genoeg aanspraak hebben op de perrons en in de trein. Reis je met jonge kinderen, boek dan een sleeper-compartiment, zodat je kind lekker kan liggen en slapen als het dat wil.

Als je op vakantie naar India gaat dan heb je een visum nodig. Koop direct je visum voor India met iDEAL online, zodat je je daar geen zorgen meer over hoeft te maken. Lees over het aanvragen van een visum voor India.

Lees verder over India op Yvonne haar site: www.yvonnevanderlaan.nl

1 reactie
 1. DisneyChicks.nl zegt

  Wow, een reis naar India lijkt ons zo gaaf! Al is het maar voor de prachtige kledendrachten en inderdaad het bezoeken van tijgers!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.