Getest: Oertijdmuseum met kinderen

Daarom ga je naar dit kindvriendelijke museum

0

Esmeralda was met haar kinderen (5, 7, 8 en 11 jaar) in het Oertijdmuseum. Op een regenachtige zaterdagochtend vertrokken zij naar dit kindvriendelijke museum. In deze blog deelt zij hoe het Oertijdmuseum met kinderen beviel.

Het Oertijdmuseum in Boxtel stond al een tijdje op het verlanglijstje van mijn zoon. Hij is gek op dieren, geschiedenis en dinosaurussen, dus dit museum leek hem op het lijf geschreven. Toen we bij het museum stonden, raakten de kinderen direct al enthousiast. Al vanaf de weg zijn er grote dino’s te zien en dat maakt indruk! Ik werd zelf een beetje bang. Niet van de reusachtige dino’s, maar zo te zien was er heel veel buiten te zien en het zag er niet naar uit dat het die dag droog zou gaan worden.

Onze ervaring in het Oertijdmuseum met kinderen

Binnen werden we hartelijk ontvangen. Enthousiast en met een duidelijke uitleg werd ons verteld dat we inderdaad binnen en buiten konden kijken. Wat was er veel te zien! Ik hou zelf eigenlijk helemaal niet van geschiedenis en dinosaurussen. Maar er waren zoveel verschillende onderwerpen dat het voor mij, en ik denk voor iedereen, leuk kan zijn.

Behalve levensechte dinosaurussen van plastic, hebben ze ook veel skeletten van allerlei soorten dierenkoppen, mineralen, veel informatie over dieren en het echte skelet van een potvis. Met een QR-scanner kon je extra informatie krijgen over een aantal dieren. Met filmpjes werd het voor de kinderen extra leuk gemaakt. Ook waren er spelletjes te doen die volledig binnen het thema pasten.

Verzameling Oertijdmuseum

Oertijdmuseum met kinderen – buitengedeelte

Na een verdiende lunch besloten we buiten een kijkje te nemen. Het was zo goed als droog, dus dat was erg fijn. Buiten is een grote plantentuin, die waarschijnlijk in het voorjaar en de zomer erg mooi is. Overal stonden kaartjes bij, zodat je alle plantennamen kon lezen. De kinderen vonden dit niet heel interessant (behalve dat er een sequioaboom stond, hoewel dit een klein exemplaar was). Zij waren meer geïnteresseerd in de oerbeesten die overal stonden. “Aaaawww, wat schattig” heb ik regelmatig gehoord, bij een lief uitziend diertje, totdat ze naar het bordje keken en flinke punttanden zagen. Zo schattig waren die diertjes vroeger niet!

De tuin van het Oertijdmuseum is groot! Het ligt middenin het bos, wat het zeker in de herfst extra leuk maakt. Behalve heel veel verschillende dinosaurussen, hebben we ook veel eikels en paddenstoelen gezien. Vooral mijn dochter was gek op de paddenstoelen en liep over alle boomstammen die in het park lagen. Zo werd het nog een lekker bosdagje ook! De kinderen konden lekker rondrennen en tussendoor nog even op de foto in een haaienbek of dinobek. En natuurlijk was er ook een speeltuin! Niet groot, maar ze hebben zich nog even uitgeleefd! In de winkel hebben ze nog heel veel verschillende leuke dingen. Van harige beesten op sterk water tot opgezette schorpioenen, knuffels, puzzels en mineralen. Al met al een leuke dag, voor jong en oud.

Bekijk op de website de openingstijden en entreeprijzen en lees de online folder. Lees verder over kindvriendelijke musea op mijn website. 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.