Getest: LEGO WORLD 2018 in Utrecht

0

Houdt jouw kind van LEGO? En ben je nog op zoek naar een leuk uitje voor in de herfstvakantie. Dan is een bezoek aan LEGO World 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht een echte aanrader. Esther was bij de opening aanwezig en vermaakte zich er prima met haar zoontje Roelf van 2. Wat je kunt verwachten bij een bezoek lees je in haar blog.

Vorig jaar stond ie al op mijn planning: een bezoek aan LEGO World. Toen kwam het er helaas niet van, dus toen ik de kans kreeg dit jaar bij de opening van dit deze ‘beurs voor kinderen’ te zijn greep ik die met beide handen aan! Samen met Roelf, mijn zoontje van 2 jaar, bracht ik een bezoek.

LEGO World 2018

Ons bezoek aan LEGO World 2018

Leuk voor iets oudere kids (4-99 jaar)

Laat ik meteen duidelijk zijn: we hebben ons heel goed vermaakt! Maar LEGO World is leuker voor iets oudere kids. Waar Roelf vooral blij wordt van bouwwerken uit elkaar halen (vaak tot onvrede van zijn oudere zus), staat LEGO World natuurlijk in het teken van bouwen!

Er zijn enorm veel mogelijkheden om als kind zelf aan de slag te gaan: overal staan bakken met LEGO steentjes. Je kunt zelfs een duik nemen in het blauwe LEGO zwembad!

Er zijn voor kleine kids wel twee duplo-werelden waar ze lekker kunnen spelen en er is een podium waar shows plaatsvinden voor de kleinsten. Er is zeker wel aan de duplo-doelgroep gedacht.

LEGO World 2018

Veel afwisseling

Heel leuk vond ik de enorme diversiteit van LEGO World. Er zijn dus veel plekken met gewoonweg steentjes. Maar je vindt er ook klimmuren, springkussens en kleine ‘speeltuinen van LEGO.

LEGO World heeft allerlei thema-gebieden die corresponderen met de LEGO sets. Denk aan Star Wars, Ninjago, LEGO Friends en Creator. Supertof is dat de werelden ook helemaal aangekleed zijn in stijl en er allerlei activiteiten zijn die passen bij het thema.

Bij Ninjago volg je een ninja-clinic en leer je echte ninja moves, terwijl je in de Creator ruimte je eigen auto bouwt waarmee je vervolgens kunt racen. Bij LEGO Friends bouw je je eigen LEGO cupcake. En de Friends figuren treden regelmatig op met een dansshow. De Starwars regio heb ik alleen van buiten kunnen bekijken, mijn dreumes vond de ‘levende’ Starwars figuren bij de ingang iets te spannend.

LEGO World 2018

Hapje en een drankje

Natuurlijk is een dagje uit niet compleet zonder iets te eten en te drinken. Voldoende keus, want er is echt prima horeca beschikbaar op het terrein. De koffiebarretjes zijn goed (en ik ben echt kritisch op koffie) en het eten is helemaal prima.

Ik vond het echt top dat je bij binnenkomst meteen een polsbandje aangeboden kreeg voor je kind om je telefoonnummer op te kunnen schrijven. Slim!

Prikkels

We hebben ons een ochtend echt goed vermaakt samen! Daarna was het ook wel op, Roelf was wel klaar met de drukte en de muziek. Dat is eigenlijk het enige minpunt waar je even over na moet denken: kan jouw kind goed tegen drukte en prikkels? De akoestiek in de Jaarbeurs is niet fantastisch en er zijn gewoon echt veel mensen. Als je kind er goed tegen kan, of zich goed kan afsluiten: vooral gaan!

Ik zag een hoop kinderen helemaal opgaan in hun LEGO-spel, met codeerlego (joh is dat er ook?!) of ingewikkelde creator LEGO. En natuurlijk mag je de bijzondere LEGO Bugatti auto niet missen!

Praktische info LEGO World 2018

LEGO World 2018 is nog tot en met woensdag 24 oktober 2018 te bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht. Je koopt een kaartje voor 19,50 euro online, aan de kassa zijn de kaartjes 25 euro. Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen.

Lees ook: dit doe je in Utrecht met kinderen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.