Getest: Jeugdcircus Il Grigio

0

Vandaag zijn wij hooggeëerd publiek! We gaan namelijk naar de première voorstelling Universo van Jeugdcircus Il Grigio. In deze blog deel ik onze ervaringen.

Het gaat om een speciaal circus, want alle circusartiesten zijn kinderen. En als je denkt dat een jeugdcircus niet veel voor zal stellen, dan heb je het helemaal mis. Het is echt spectaculair wat al die kids kunnen!

Jeugdcircus Il Grigio

Inhoudsopgave

Onze bezoek aan Jeugdcircus Il Grigio

IJsjes!

Als we de circustent in lopen om onze kaartjes te halen, lopen we tussen sterren en planeten. We hebben nog even de tijd, dus kijken we alvast wat we in de pauze voor lekkers willen. Er zijn namelijk verschillende kraampjes. IJs, dat gaat het worden, want is het vandaag wel erg warm.

Dansende clowns

En dan een moeilijke keuze: ‘waar gaan we zitten?’. Je mag bij Jeugdcircus Il Grigio namelijk zelf je plaats kiezen. Na wat overleg kiezen mijn kids hun stoelen. Meteen zien we clowns die ons alvast ‘opwarmen’ voor de show met een dansje.

Wat pas echt grappig wordt als een opa uit het publiek mee moet dansen.

Jeugdcircus Il Grigio

De leukste optredens

Het coolste optreden vinden mijn kids the balance bikers. Op eenwielers doen kinderen allemaal verschillende trucjes zoals springen en met elkaars handen vast fietsen. Ook fietst er iemand op een eenwieler zonder zadel. Maar wat we het spectaculairst vinden zijn de extra hoge eenwielers.

Schattige hondjes

Mijn jongste dochtertje vindt Animal salsa ook erg leuk. Bij deze act laten kinderen honden door ringen springen, rondjes rennen en nog meer kunstjes doen.

Een klein hondje wil jammer genoeg niet alles doen. Maar doordat hij zo schattig is, vinden mijn kids het juist grappig.

Jeugdcircus Il Grigio

Pauze

Na meer dan een uur is het pauze. Best een lange zit in de warme circustent. Natuurlijk kijken we weer bij alle kraampjes met snoep, popcorn, ijsjes, souvenirs en broodjes worst, voor we onze ijsjes kopen.

Na 15 minuten is de pauze ‘eindelijk’ voorbij: de kids willen verder kijken naar de show!

In de lucht

De jongleerkids, the Jugglers, jongleren met allerlei verschillende dingen. Dat is ook gaaf om te zien! Die kids jongleren met alles alsof het supersimpel is. Zelfs met fakkels, dus met vuur!

The tornado’s

Als afsluiter treden de tornado’s op. Heel veel kids die in een hoog tempo trucjes doen op de trampoline. Er springen kids over een mega grote bal, maken salto’s, doen de split, springen door hoge ringen en ook nog over mensen! Perfect einde van de show

Wil je ook naar Jeugdcircus Il Grigio

Een echt leuk middagje weg is dit circus. Wil je ook naar dit circus in Haaren? De show kan je tot en met 29 juli 2018 elke dag zien om 14:00 uur en duurt (inclusief pauze van ± 20 minuten) ongeveer 2½ uur. Er zijn extra voorstellingen op dinsdag en donderdag om 19:00 uur. Een echte aanrader!

Bekijk ook de leukste mooi weer uitjes!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.