Attractiepark Toverland met kinderen | Review

0

De eerste dag van de zomervakantie stappen we al vroeg in de trein. We gaan op weg naar Attractiepark Toverland met kinderen! Het belooft iets spectaculairs te worden, want in het park worden 2 nieuwe werelden geopend vandaag. Wij zijn benieuwd!

Op station Horst-Sevenum zien we bij aankomst meteen grote borden hangen: Toverland →. Die wijzen ons de weg naar de halte voor de pendelbus. Een bus die perfect aansluit op de aankomsttijd van de trein. In nog geen kwartier zet de chauffeur ons af voor de ingang van Toverland. Ideaal! Je kaartjes kan je online kopen, dat scheelt in de rij staan.

Ons bezoek aan Attractiepark Toverland met kinderen

Nog voor we het park binnen zijn, zien we al veel achtbanen. Dat wordt een leuk dagje, want wij zijn gek op achtbanen! En er zijn meer achtbaangekken zien we. Er lopen namelijk veel achtbaan vloggers. Die komen speciaal voor de nieuwe achtbaan Fenix. Erg grappig om te zien!

attractiepark Toverland met kinderen

De achtbanen van Attractiepark Toverland

De eerste achtbaan waar we langs lopen is Troy. Dit is de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux. Tot onze verbazing is er geen rij en kunnen we meteen instappen. Snel, dat gaat ie zeker! Want ben je naar de top gerateld (voor mij met hoogtevrees het spannendste deel), dan duik je meteen stijl de diepte in. Echt een hele coole achtbaan!

Meteen door naar de volgende achtbaan: de Booster Bike. En ook hier kunnen we meteen we instappen. Nou ja, opstappen eigenlijk. Je zit namelijk voorovergebogen op een motor! Ben je eenmaal opgestapt, dan wordt je afgeschoten met 75 km/uur. Ook al zit je niet echt comfortabel met een platgeperste voorgevel, het is wel echt een aanrader.

attractiepark Toverland met kinderen

Expedition Zork en de de Djengu River

Omdat het steeds warmer wordt, is het tijd voor wat verkoeling. Dus in de wildwaterbaan, oftewel Expedition Zork. Na een paar boomstammen wachten zijn wij aan de beurt. We gaan vooruit en achteruit naar beneden, echt superleuk! Redelijk doorweekt stappen we uit. Als je wilt kan je in de familie droger, maar die slaan wij over. Zo zijn we immers lekker afgekoeld.

En alsof we nog niet nat genoeg zijn, lopen de meiden meteen door naar de Djengu River. Met bootjes over een wildstromende rivier langs watervallen. En natuurlijk krijgen we als beloning weer een nat pak!

Opdrogen doen we in de Maximus Blitz Bahn, een bobsleebaan. Zelf bepalen hoe hard je in je bob gaat. Dat betekent dus vol gas de baan af!

attractiepark Toverland met kinderen

Marshmallow ijsjes

Picknicken doen we in de rustige boottocht Merlin’s Quest. Mooi, maar wel erg langzaam. Geef ons maar een achtbaan, dan zijn we blij! Maar niet nadat we een ijsje ter verkoeling eten. De meiden nemen marshmallow schepijsjes. Met echte mini marshmallows erin! Terwijl manlief en ik rustig ook een ijsje eten, gaan de kids alweer in een andere attractie.

Gehutseklutst in de Dwervelwind

Zo’n vrolijk gekleurde achtbaan, dat kan niet eng zijn, toch?? Dat denken we als we naar de bakjes van Dwervelwind lopen. Niet dus! Die vrolijke bakjes gaan niet alleen supersnel, maar draaien ook nog ’s rond. Gehutseklutst stappen manlief en ik uit. De kids mogen blijven zitten omdat er geen wachtrij is. Kunnen wij mooi even bijkomen en foto’s maken.

De nieuwe achtbaan Fenix

Ineens zien de meiden dat de Fenix het doet! Vanwege een storing was de nieuwe achtbaan nog niet open. Maar nu wel, dus sluiten we achteraan aan de rij.

Om daarna drie keer over de kop te gaan op de vleugels van een gigantische vogel. Wat een heerlijk gevoel om met je blote voeten en losse benen door de lucht te vliegen! Dit is echt supercool!

Onze indruk van Attractiepark Toverland met kinderen

Er zijn niet alleen achtbanen, maar er is ook een nieuwe tovershow in het Magiezijn in Port Laguna. Een zweefmolen, rups, treintje, cakewalk en nog meer vind je in het overdekte deel. Daarnaast zijn er nog verschillende waterspeelplaatsen, kletterparcours en speeltoestellen.

Dus ook als je niet van achtbanen houdt en/of met kleinere kinderen kan je hier een leuk dagje uit hebben. Wij vonden Toverland een echte aanrader! In dit park hadden we een ontzettend leuke dag en we zouden zeker nog een keer naar dit pretpark gaan.

Bekijk meer uitjes in Limburg met kids

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.