Festival Tweetakt met kinderen | Utrecht

0

Een kunstenfestival voor jong en oud, dát is Tweetakt in Utrecht. Hoe leuk is Festival Tweetakt met kinderen? Esther ging met dochter Eefke (5 jaar) en vrienden naar de laatste locatie voor een middagje Festival. Lees snel verder voor haar ervaringen!

Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst en interactieve installaties is Tweetakt een divers festival. Tweetakt vindt plaats op drie locaties: midden in het centrum van Utrecht op de Neude, in verschillende theaters in de stad en op Fort Ruigenhoek – net ten noorden van Utrecht.

Bezoek aan Festival Tweetakt met kinderen

We hadden geluk; al fietsend naar Fort Ruigenoord begon de zon heerlijk te schijnen. Perfect weer dus voor het bezoeken van een Festival. Nog voor ik de bakfiets had geparkeerd waren de kinderen er al vandoor, de skelterbaan lonkte!

Zodra je het terrein op komt ligt er een baan met flink wat driewielers klaar voor de kids, een lekkere binnenkomer. En kleintjes vermaken zich uitstekend in de ballenbak verderop.

Fort Ruigenhoek

Fort Ruigenhoek

Enorm leuk aan Fort Ruigenhoek is dat kinderen er heerlijk kunnen ravotten. Het terrein bestaat uit allemaal heuvels en bomen waarin je goed kunt klimmen. Een topplek dus voor twee vijfjarigen om zich uit te leven.

Wij aten ondertussen een lekkere panini op het terras, waar je heerlijk in het zonnetje zit. Dat is overigens wat mij betreft wel een vereiste, een beetje zon op zo’n dag. Er zijn wel wat activiteiten binnen, maar het merendeel is buiten. Met regen lijkt me dit niet een al te leuk uitje, check het weer dus even vooraf.

Fort Ruitgenhoek

Workshops

In de oude bunkers is allerlei werk te vinden van kunstenaars. Vooral het potdekselorkest vonden de twee kleuters interessant. En – niet helemaal verrassend – de bewerking van Jungle Book in ‘The Pure Necessity’ werd door onze kinderen ook een tijdlang bekeken (“is een film ook kunst, mama?”)

Wat ik verder heel leuk vond is dat er workshops zijn waar je kind aan deel kunt nemen. Zo kun je je eigen monster maken en testen, of een vlag maken van oude kites. De begeleiding vanuit de organisatie bij de workshops was heel prettig en vriendelijk, erg fijn!

Eefke zat vrolijk een monsterpunt te knippen uit een vuilniszak, om vervolgens met een blaasinstallatie te checken of deze ook echt ‘werkte’. Hilarisch!

Festival Tweetakt

Festival Tweetakt met kinderen – een aanrader?

Word je blij van beeldende kunst, een muziekje en jouw kids van lekker ravotten? Doen! Vooral voor kinderen vanaf een jaar of vijf is dit heel leuk en denk dat als ze nog iets ouder is, Tweetakt helemaal veel voor ze te bieden heeft.

Meer informatie over de locaties van Tweetakt, de dagen waarop Fort Ruigenhoek geopend is, tijden en prijzen vind je op de website.

Lees ook over de leukste festivals voor gezinnen

leukste festivals voor gezinnen
Festival Tweetakt
Festival Tweetakt
Festival Tweetakt
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.