Eerste keer vliegen met peuter | zo overleef je het

0

De eerste keer vliegen met peuter, waarschijnlijk zie je daar een beetje tegenop. Dat is nergens voor nodig. Wij vliegen regelmatig met onze kinderen (peuter en een kleuter) en dat gaat hartstikke goed. Ik deel hoe je zo’n vliegreis met peuter aanpakt. 

Goede voorbereiding is echt key als je gaat vliegen met kinderen. En zeker als je de eerste keer gaat vliegen met een peuter, dan wil je zeker zijn dat je alles bij je hebt. Zorg ervoor dat je op tijd online incheckt, dat je paspoort nog lang genoeg geldig is, dat je reisverzekering is geregeld en dat je alle andere nuttige reispapieren bij je hebt. Lees hoe wij een reis met kinderen voorbereiden.

Eerste keer vliegen met peuter voorbereiden

Daarnaast wil je de handbagage op orde hebben, lees daarover ook het artikel over wat je meeneemt in je handbagage als je vliegt met kids. Ook als je peuter zindelijk is, zorg dan voor luiers, schone kleding en doekjes. Jouw kind zou echt niet het eerste kind zijn dat een ongelukje heeft in het vliegtuig. Een eerste keer vliegen is spannend voor je kind, je staat vaak lang te wachten en je peuter kan van slag raken. Je wilt goed voorbereid zijn.

Wij vertellen onze kinderen altijd over de vliegreis: hoe ga je naar het vliegveld, wat doe je op het vliegveld, het wachten op het vliegtuig en de vliegreis zelf. Op deze manier weten de kids wat er gaat gebeuren.

Eerste keer vliegen met peuter: op het vliegveld

Zorg ervoor dat je ruim op tijd op het vliegveld bent, het laatste dat je wilt is moeten haasten met een peuter. Wij boeken soms een airport transfer, zodat het reizen wat gemakkelijker gaat. Dat kan bijvoorbeeld via Taxi2Airport, waarbij je tijdens de boeking kan aangeven dat je kinderzitjes nodig hebt. Ook kan je de rit tot 24 uur voor vertrek gratis annuleren.

Als wij op het vliegveld zijn, checken we direct in en gaan gelijk door naar de security en douane. Vlieg je met een budgetmaatschappij, en vlieg je met alleen handbagage, dan kan je direct doorlopen naar de douane.

Na de douane kijken we waar de gate is en hoeveel tijd we nog hebben. Op Schiphol is er een Baby Care lounche en een binnenspeeltuin, dus als je genoeg tijd hebt kan je je peuter nog even laten uitrazen.

Wij laten onze kinderen nog zo lang mogelijk spelen en gaan meestal niet als eerste het vliegtuig in. Anders is dat bij de budgetmaatschappijen: als we dan voorrang krijgen gaan we direct naar binnen. Je kan je trolley dan nog in het bagagevak boven je hoofd kwijt, en dat scheelt veel gedoe.

Eerste keer vliegen met peuter: in het vliegtuig

In het vliegtuig is het eigenlijk zaak om je peuter rustig te houden en af te leiden. Zorg er daarom voor dat je voldoende vermaak mee hebt voor tijdens de vliegreis. Wij kopen vaak op het vliegveld in de boekhandel een boekje voor de kids, dat houdt ze zoet tijdens het taxiën. Bekijk bijvoorbeeld wat leuke reisspellen zijn, neem een tablet mee, voldoende eten en kleurtjes zijn vaak ook goed.

Laat je kind niet rennen door het vliegtuig (daar wordt niemand blij van) en neem een koptelefoon mee zodat medepassagiers geen last hebben van de tablet.

Vlieg je door de nacht? Wij deelden onze tips voor een nachtvlucht met kids hier.

Lees ook mijn tips voor vliegen met kinderen en voor de reis van het vliegveld naar het hotel. Of boek direct jouw vliegtickets. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.