Mayenne met kinderen | 7x Kinderuitjes + Vakanties

0

De Franse regio Mayenne met kinderen bezoeken? Onlangs kreeg ik een persbericht over deze regio en ik was benieuwd waarom je erheen gaat en wat er te doen is! Start je reis bijvoorbeeld in Nord-Pas-de-Calais en rij na Mayenne door naar Nantes.

Deze regio ligt ten zuidwesten van Parijs, tussen Normandië, de Loire en Bretagne in. Vanaf Utrecht is de afstand 750 kilometer naar dit stuk van Frankrijk, vanaf Brussel iets minder dan 600 kilometer. De streek is heel groen, vrij onbekend bij toeristen en daarom ideaal als je houdt van een vakantie zonder massatoerisme. De regio is daarnaast geschikt als je op zoek bent naar een vakantie met natuur, wandelen en fietsen.

fietsen met kinderen in Frankrijk

Inhoudsopgave

Dit is er te doen in Mayenne met kinderen

1. Op zoek naar kastelen

Kastelen hebben haast iets magisch: het zijn enorme en vaak mooie gebouwen. Mijn kinderen vinden het erg leuk om kastelen te zien. In Mayenne zijn er veel kastelen! Je kan de streek, en dus de kastelen, verkennen per fiets, wandelend, paard of op de boot. Naast kastelen ontdek je het platteland en de leuke kunststeden.

Het kasteel van Laval biedt een mooi uitzicht over de stad. Ook de Jardin de la Perrine in Laval is een aanrader, daar vind je een kleine speeltuin bij.

Mayenne kastelen

2. Vanwege de leuke overnachtingen in de natuur

Er is een natuurgebied op een aantal kilometer afstand van de stad Laval. Dit heet het Echologia-project. Dit project heeft alles te maken met de elementen erfgoed, water en ecologie. Het gebied is zo leuk omdat je er veel kan doen. Natuurlijk kan je gaan wandelen, maar daarnaast leer je boogschieten, je kan duiken en er is een natuurlijk zwembad. Overnachten kan extra bijzonder: bijvoorbeeld in een yurt, drijvende hut of een boshut.

Frankrijk overnachten op het water

3. Dierenpark met achtergelaten dieren

Er is een dierenpark, Refuge de l’Arche, waar verlaten of gewonde exotische dieren worden opgevangen. Het park heeft bijna 1500 dieren. De kinderen zullen het prachtig vinden! Ze kunnen wandelend of fietsend het park ontdekken.

4. Watersporten

Als je kinderen wat ouder zijn dan is er op het water heel wat te doen. Waterskiën, zeilen en wakeboarden bijvoorbeeld. Ook kan je zwemmen in meren en diverse zwembaden.

5. Dorp Sainte Suzanne

Een van de mooiste dorpen van Frankrijk zou Sainte Suzanne zijn. Het dorp is gebouwd op een rots en er staat een kasteel. Zeker een bezoek waard!

Het beeldmateriaal is afkomstig van Travelproof. Lees ook onze tips voor de regio Lot-et-Garonne met kids

La Grande Rue Laval-CreditphotoD.Vernier-MayenneTourisme
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.