Boerderijvakanties met kinderen | 5 tips

0

Wil je ertussen uit, op een kindvriendelijke manier overnachten en ook nog wat natuureducatie meepakken? Dan zijn boerderijvakanties met kinderen misschien wel precies wat je zoekt! Wij delen een aantal leuke plekken voor een overnachting op de boerderij met de kinderen, in binnen- en buitenland.

Als kind kampeerde ik vaak bij de boer, gewoon simpel in een tentje. Met een beetje mazzel was er een douche en warm water. Als je een van de onderstaande boerderijvakanties kiest dan heb je een stuk meer luxe gelukkig.

Boerderijvakanties met kinderen in binnen- en buitenland

Nederland

De eerste plek die we aanraden in Nederland ligt in het mooie Drenthe. FarmCamps ’t Looveld is een traditionele melkveehouderij. Je kan hier de boer helpen, ijs maken met de boerin, hutten bouwen of een ponyritje maken.

Op FarmCamps Alpaca Vorstenbosch zijn er natuurlijk alpaca’s. Op deze boerderij in Noord-Brabant kan je rondcrossen met de skelters, knuffelen met de knuffelcavia’s, hutten bouwen en springen op de trampoline.

Wil je naar het mooie Zuid-Limburg, dan kan je overnachten bij De Verloren Kost. De boerderij ligt tussen de heuvels rondom Gulpen. Er is hier een kleinschalig paardenpension. Daarnaast is er een grote speelweide, skelters en je wandelt vanaf de boerderij zo het bos in.

Bad-Peterstal Griesbach met kinderen

België

Wil je op vakantie naar België, of op vakantie in eigen land als je in België woont, dan zijn er ook mooie locaties om te verblijven met het gezin.

Een van de boerderijvakanties met kinderen ligt vlakbij het mooie Brugge. Je verblijft bij Hoeve Brugge in het Brugse Ommeland. De kinderen mogen in de ochtend samen met boer Sam de dieren voederen. Rondom de hoeve zijn allerlei speelgelegenheden. Er is het interactieve Pierlapad, een maïsdoolhof en boerengolf! Ook is er een overdekte speelruimte.

Aan de andere kant van België, in het zuidoosten tussen het regionale park de Ardennen en Luxemburg ligt de accommodatie Ferme de Rochefort en Ardenne. Geniet van het uitzicht op het bos: ben je er in het najaar dan kun je hier herten spotten! Daarnaast zijn er houten spellen, velden om in te spelen, schommels, kinderfietsen, een badmintonveld en je kan er de dieren verzorgen. 

BoerenBed in Wallis, Zwitserland

Zwitserland is een van mijn favoriete landen! De natuur, de bergen, de rust. Daarnaast kan je er ontzettend goed rondreizen met het openbaar vervoer. Je kan hier van een boerderijvakantie met kinderen genieten, op een hoogte van 1500 meter in het Lötschental. Je verblijft hier in een BoerenBed tent voor zes personen met een privé-douche naast de tent.

Bad Peterstal-Griesbach

Duitsland

In het hart van het Hochsauerland ligt de accommodatie Hof Keppel. Deze ligt op ongeveer 440 meter. Er is hier onder andere een speeltuintje, knuffelschuur en een speelhoek met stro.

Wij waren een aantal dagen in het Zwarte Woud, onder andere in het Renchtal, en mochten toen rondkijken bij een vakantieboerderij. Dit was bij het Löcherhansenhof, op zo’n 550 meter hoogte. Er zijn hier vakantiewoningen, speciaal ingericht voor gezinnen. Kinderen mogen meehelpen op het erf en in de stallen en er zijn allerlei speelplekken. (Alle foto’s bij dit artikel zijn op deze boerderij gemaakt!)

Normandië

Afgelopen zomer waren we op vakantie in Normandië en we waren echt verrast door deze Franse regio! Mooie stranden, mooie steden, veel cultuur en natuur. Er zijn van BoerenBed twee mogelijkheden voor boerderijvakanties met kinderen in deze streek.

La Ferme de la Folivraie ligt op 1,5 kilometer van het strand van Omaha en is een biologische melkveeboerderij. Er is een speelplaats, een pizzaoven en er zijn allerlei dieren zoals koeien, geiten, kippen, kalkoenen, schapen en ezels.

La Ferme de la Moricière ligt een stuk zuidelijker, in de omgeving van Mont Saint Michel. Dit is een biologische boerderij met koeien, geiten, varkens en kippen.

Boerderijvakanties met kinderen

Er zijn allerlei leuke accommodaties op boerderijen te vinden voor gezinnen! Met Boerenbed kan je in binnen- en buitenland terecht. Onder andere in Frankrijk, Schotland, Wales, Duitsland en Zwitserland. Wil je in Nederland op een boerderijvakantie met het gezin, dan kan je ook kijken naar het aanbod van Farmcamps.

Boerderijvakanties met kinderen
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.