Bakkum met kinderen | 11x Kinderuitjes en restaurants

0

Wat is er te doen in Bakkum met kinderen, het dorp in de gemeente Castricum? Wij waren hier al een aantal keer en delen onze tips voor een bezoek of vakantie in dit gebied.

Bakkum ligt naast Castricum, midden tussen bos, duinen en op fietsafstand van de zee. Deze combinatie maakt het een ideale plek voor een dagje weg met de kinderen of een lang weekend of vakantie in eigen land. Wat je er doet lees je in dit artikel!

Doen in Bakkum met kinderen

Pluktuin Bakkum

Onlangs bezochten we de Pluktuin in Bakkum, voor ons een eerste bezoek aan een Pluktuin. In de Pluktuin kan je vrij rondlopen en bloemen plukken/knippen. Aan het eind betaal je een bedrag voor je bos. Wij hadden twee bossen en hiervoor betaalden we € 10, -. Leuk om met kinderen te doen omdat je buiten bent en het een en ander leert over de bloemen die er op dat moment staan.

Pluktuin

Restaurant De Oude Keuken

Vervolgens gingen wij tijdens onze dag in Bakkum met kinderen door naar restaurant De Oude Keuken. Een tijd geleden waren we in de wintermaanden al eens bij de bakker geweest die ernaast zit. Hier kom je voor koffie met taart of een lunch. Leuk voor de kinderen is het speeltuintje met waterspeeltuin direct naast het terras. Daarnaast is er vlakbij een kleine kinderboerderij. Binnen is er een kleine speelhoek met poppenhuis.

bakkum met kind
De Oude Keuken

Johanna’s Hof

Van Johanna’s Hof is het me niet helemaal duidelijk of het nou in Castricum of Bakkum zit, de scheiding is waarschijnlijk niet zo strak. Johanna’s Hof is een restaurant (pannenkoeken!) met wat dieren en een speeltuin. Daarnaast starten er hier allerlei korte en ook langere wandelingen, waardoor je hier uren zoet bent met de kinderen.

Johanna’s hof

Overnachten in en rondom Bakkum met kinderen

Langer blijven in dit gebied? Dan zijn dit enkele aanraders:

  • Kennemer Duincamping Geversduin heeft een aantal compleet ingerichte huuraccommodaties en je kan er natuurlijk gewoon kamperen. De camping ligt in het bos- en duingebied. Er zijn speeltuinen en er is een animatieteam.
  • Kennemer Duincamping Bakkum ligt in het Noord-Hollands duinreservaat. Er zijn diverse accommodaties te huur. Bijvoorbeeld de luxe strandhuisjes met douche, toilet en vaatwasser. 
  • Hotel Fase Fier Eten en Drinken is een familiehotel in Bakkum. Je verblijft in een studio.

Meer lezen? Wij schreven eerder al een uitgebreide blog met kinderactiviteiten in Castricum. Ook deelden we wat je doet in Alkmaar met gezin.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.