Amsterdamse waterleidingduinen, wandeling met kids

0

Op een mooie zomerse zondag stelde mijn man voor om een stuk te gaan wandelen met de kinderen. Ik kwam op de wandelzoekpagina terecht en daar vond ik een wandeling van een kilometer of acht in de omgeving van Haarlem. Prima! Bij aankomst kwamen we erachter dat de wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen loopt. Gaaf! We gaan op pad, eindigen bij Pannenkoekenrestaurant De Oase en ik neem jullie mee.

De Amsterdamse Waterleidingduinen liggen tussen Zandvoort en Noordwijk. Het gebied is 3400 ha groot. Twee derde van het drinkwater voor Amsterdam wordt hier voorgezuiverd. Ideaal is dat het gebied exclusief toegankelijk is voor wandelaars. Ook mag je buiten de paden komen!

img_20160911_152006

Amsterdamse Waterleidingduinen

In dit natuurgebied wonen veel damherten. Wij lazen dat je ze vooral ziet bij zonsopgang en -ondergang. Wij wandelen rond een uur of drie weg bij de ingang bij pannenkoekenhuis De Oase. Als je dat pad volgt is er na een paar honderd meter een houten vlonder pad. Aan het eind hiervan weken wij van de gewone route af. Toen kwamen wij al snel damherten tegen. Hele groepen, baby’s en soms kwamen ze rennend voorbij. Een erg mooi gezicht!

Het gebied is sowieso waanzinnig mooi, dat dit in Nederland ligt! Omdat je buiten de paden mag komen voelt het haast als een wandeling door de bergen. Echt de moeite waard.

img_20160911_164656

Uitzicht vanaf de duinen naar Zandvoort

De route die wij volgden kwam langs de twee hoogste duinen. Vanaf deze duinen heb je een erg mooi uitzicht waarbij je zelfs een stukje zee bij Zandvoort meeneemt! Het mooie is dat je buiten de normale routes mag lopen, waardoor je hele lange stukken niemand tegenkomt.

img_20160911_170540

De kinderen werden ook erg blij van de bunkers en de zandvlakken! Wij zijn een hele tijd bij de bunkers gebleven. De volgende keer dat we gaan (het gebied is echt de moeite waard om nog eens heen te gaan) vertrekken wij vroeger zodat we meer tijd hebben om te genieten en te wandelen met de kinderen.

pannenkoekenhuis-oase-kinderen-bloemendaal

Pannenkoekenrestaurant De Oase

Bij de ingang van de Amsterdamse Waterleidingduinen zit pannenkoekenhuis De Oase. Hier eet je pannenkoeken, daarnaast staan er een aantal andere dingen op de kaart. Het leuke is dat er voor de kinderen een vrij grote speeltuin is. Zodat je als ouder ook even rustig kan zitten.

Lees ook onze tips voor duinwandelingen in Noord-Holland

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.